23 februari 2004
 

Ford

Nieuwe motoren en uitvoeringen bij Ford

Autozine
23 februari 2004 | De Autosalon van Geneve 2004, die voor het publiek wordt geopend op 4 maart, betekent een drukke tijd voor Ford of Europe. Er is iets nieuws voor iedereen: een voorproefje van de sportieve aanwinst in de Ford Fiesta-lijn, meer opties voor bijzondere nieuwe motoren en transmissies, een nieuw uiterlijk voor de Maverick 4x4 en een speciale zone waarin nieuwe interieurtechnologie wordt gedemonstreerd.
 

De Ford Fiesta ST, beschikbaar vanaf eind 2004, geeft een voorproefje van de nieuwe kijk van Ford op sportieve auto's. Als een dynamisch driedeurs model met een 150-pk (110 kW) , 2,0-liter motor belooft de Fiesta ST een mix van prestaties en dynamiek voor dagelijks rijplezier.

Ford

De Focus C-MAX-lijn is uitgebreid met de 2,0-liter, 145-pk (107 kW) Duratec-benzinemotor, plus een Durashift CVT (Continu Variabele Transmissie), gekoppeld aan de 1,6-liter Duratorq TDCi-turbodiesel.

De Dura-lijn van motoren en transmissies van Ford wordt voortdurend uitgebreid. Later in 2004 zullen een nieuwe 150-pk (110 kW) versie van de Duratorq TDCi-turbodiesel voor de Mondeo en een innovatieve variabele twincam Duratec Ti-VCT-benzinemotor worden geintroduceerd. Als optie is nu een nieuwe viertraps automatische Durashift-transmissie beschikbaar voor 1,6-liter Duratec-versies van de Fiesta en Fusion.

De Visos-conceptauto van Ford is "binnenstebuiten" gekeerd, waarmee een voorproefje wordt gegeven van nieuwe technologieen voor interieurcomfort en ontspanning. Een van de nieuwe ontwikkelingen is een communicatieapparaat, de zogenaamde Human Machine Interface (HMI), dat samen met Sony is ontwikkeld.

De Ford Maverick 4x4 krijgt van binnen en buiten een nieuw fris uiterlijk en de mogelijkheden worden uitgebreid met een nieuwe 2,3-liter motor met 4 cilinders, een intelligent 4WD-systeem, ABS (Anti-Lock Brakes) als standaard en het Safety Canopy-systeem van gordijnairbags.