13 september 2005
 

Ford

Nieuwe looks voor Ford Fusion en Fiesta

Autozine
13 september 2005 | Een glimlach op het gezicht van de Fiesta en een stoere, nieuwe look voor de Fusion zijn de uiterlijke tekenen van de aanzienlijke verbeteringen die zijn aangebracht in Fords auto's. Zo krijgen deze auto's, in hun overvolle marktsegment, een sprankelendere persoonlijkheid.
 

Ook het interieur oogt fris en vrolijk. Beide auto's hebben een compleet nieuw dashboard van uitstekend materiaal, met anders vormgegeven en gemakkelijker af te lezen instrumenten. Het bovengedeelte van het dashboard is voorzien van een zacht aanvoelende laag die verkrijgbaar is in diverse kleuren. Een ander belangrijk onderdeel van de verbeteringen is de grotere keuze aan kleuren en materialen. Klanten kunnen uit de opvallende nieuwe bekledingsmaterialen, de dashboardkleuren en de paneelkleuren hun eigen combinatie samenstellen, precies zoals zij zelf mooi vinden.

Ford

In de koplampunits hebben de ontwerpers van de Fiesta de drie verlichtingselementen (koplamp, parkeerlicht en richtingaanwijzer) gescheiden en elk omringd door een chromen rand. Vervolgens is er een nieuwe afdekking overheen geplaatst die bijdraagt tot de eigenzinnige, nieuwe uitstraling. De Fusion kent een volledig vernieuwde voorkant. De nieuwe, vierkante lampen zijn compleet anders dan die van de Fiesta en hebben langs de bovenrand prominente oranje reflectoren voor de richtingaanwijzers.

Met het nieuwe 'personalisatiemenu' van de Fiesta en de Fusion kunnen deze voorkeuren worden ingesteld en gewijzigd. Het systeem is ondergebracht in een nieuwe boordcomputer met een dot-matrix beeldscherm in het instrumentenpaneel. De computer wordt bediend met een knop op de richtingaanwijzer en kan zo de conventionele functies doorlopen, maar biedt daarnaast een submenu voor personalisatie. Hier kunnen de genoemde voorzieningen naar de smaak van de bestuurder worden ingesteld en kan ervoor worden gekozen om het display van het audiosysteem te herhalen in het instrumentenpaneel.

Ford

Daarnaast hebben de Fiesta en Fusion voortaan ook voice control, zoals geintroduceerd op de nieuwe Ford Focus. Hierdoor kan de bestuurder de klimaatbeheersing, de ventilator, de radiozender en de cd-speler handsfree bedienen. Het systeem wordt bediend via de knop 'mode' van de afstandsbediening van het audiosysteem. Het geluid van de radio wordt tijdelijk uitgezet en de stem van de gesprekspartner klinkt via de luidsprekers van het audiosysteem. Electronic Automatic Temperature Control (EATC), volledig elektronische automatische klimaatbeheersing, is ook nieuw in de Fiesta en de Fusion. Hierbij is het mogelijk de gewenste binnentemperatuur in te stellen. Het systeem houdt deze temperatuur in stand met behulp van sensoren die de binnentemperatuur en de zonnewarmte controleren.