16 maart 2021
 

Ford Transit Custom

Nieuwe Ford Transit Custom verschijnt in 2023

Autozine
16 maart 2021 | Ford maakt bekend dat van de volgende generatie Transit Custom ook een volledig elektrische variant op de markt komt, naast de plug-in hybride, mild hybride en conventionele motorvarianten. De productie van de nieuwe Custom-modellen, zowel Transit Custom bedrijfswagen als Tourneo Custom personenbus, start in de eerste helft van 2023. Volledig elektrische versies van beide modellen zijn onderdeel van het meest uitgebreide Transit Custom-gamma dat ooit in Europa is verschenen.
Info

Alle versies van de nieuwe generatie Transit Custom worden gebouwd in de fabriek van Ford Otosan, de joint venture van Ford in Turkije, in Kocaeli, de bakermat van de Transit. Ook de volgende generatie van Volkswagens 1-tons bedrijfswagen wordt geproduceerd in Kocaeli. Dat zorgt voor een waardevolle schaalvergroting, zodat de markt sneller bediend wordt met nieuwe technologie.

Ford

Ford maakte in februari 2021 bekend dat alle bedrijfswagens van het merk tegen 2024 emissievrij kunnen rijden dankzij volledig elektrische of plug-in hybride aandrijving. Naar verwachting nemen de elektrische en plug-in hybride varianten tegen 2030 twee derde van de verkochte Ford bedrijfswagens voor hun rekening.

In de tussentijd begrijpt Ford echter dat niet alle bedrijfswagenklanten in één keer de overstap van conventionele verbrandingsmotoren naar volledig elektrische voertuigen zullen maken. Dit is de reden waarom de verschillende aandrijflijntechnologieën, van milde hybrides tot plug-in hybrides, een belangrijk deel zullen blijven uitmaken van de volgende generatie Transit Custom-modellen.

De voortdurende groei van Fords sterke bedrijfswagengamma is essentieel voor de winstgevendheid in Europa. Die wordt ondersteund door nieuwe producten en diensten, evenals het uitgebreide netwerk van partners die de vakkundige op- en ombouw van de bedrijfswagens verzorgen. Fords strategische alliantie met Volkswagen en de joint venture Ford Otosan drukt de kosten van de ontwikkeling en van de inkoop van componenten.

Om verdere groei van de bedrijfswagentak mogelijk te maken, heeft Ford een ecosysteem opgebouwd rond verbonden diensten die zijn ontwikkeld in samenwerking met klanten. De diensten zijn bedoeld om de ervaring van klanten te verbeteren en hun bedrijven te laten floreren. Diensten omvatten onder andere FordPass Pro voor wagenparken tot vijf auto's, om tijdens gebruik optimaal online te zijn en productiviteit te maximaliseren en Ford Fleet Management, vorig jaar geïntroduceerd door Ford en ALD, om met specifieke, op maat gemaakte diensten de productiviteit van klanten te optimaliseren en voertuigen op de weg te houden.

De bekendmaking van vandaag is ook positief nieuws voor andere Ford-fabrieken in Europa en voor de toeleveranciers die Ford Otosan voorzien van componenten voor de volgende generatie Transit Custom. Zo levert de Ford fabriek in Dagenham (VK) dieselmotoren en de fabriek in Keulen transmissies, terwijl ook meer dan honderd Turkse toeleveranciers componenten aanleveren.

De relatie van Koç Holding en Ford gaat terug tot 1928. Tegenwoordig is Ford Otosan de grootste speler in de Turkse auto-industrie en een van de langstlopende en succesvolste joint ventures in de wereldwijde auto-industrie. De fabriek van Ford Otosan in de Turkse provincie Kocaeli is sinds 2001 in gebruik. Sinds 2004 is dit Fords belangrijkste productiefaciliteit wereldwijd voor de achtereenvolgende generaties van de Ford Transit Custom en de Transit 2-tonner. De Ford Courier wordt geproduceerd in een andere fabriek van Ford Otosan, in Yeniköy, in dezelfde provincie. In totaal is zo'n 85 procent van de verkochte exemplaren van de Transit-familie geproduceerd door Ford Otosan in Turkije.

Ford Otosan maakte afgelopen december bekend dat het meer dan 2 miljard euro investeert om de productiecapaciteit voor voertuigen en accupakketten in Kocaeli te verhogen. Naar verwachting levert dat nieuwe werkgelegenheid op voor ongeveer drieduizend mensen.

Vandebron
Ford stuurt bericht bij inbraakpogingFord stuurt bericht bij inbraakpoging
10 juni 2021
Ford introduceert Ranger Raptor SpecialFord introduceert Ranger Raptor Special
25 mei 2021
Ford introduceert F-150 LightningFord introduceert F-150 Lightning
20 mei 2021
Ford Mustang Mach 1 komt naar EuropaFord Mustang Mach 1 komt naar Europa
18 mei 2021