14 juni 2012
 

T-Ford

Nederlander maakt wereldreis met T-Ford

Autozine
14 juni 2012 | Vrijdag 22 juni a.s. om 11 uur precies, zullen Dirk en Trudy Regter vertrekken voor een wereldreis van 80.000 km per antieke T-Ford, bouwjaar 1915. Vertrekplaats is het Louwman Museum in Den Haag. Voormalig voetballer Hans van Breukelen zal het officiƫle startschot geven.
 

Dirk Regter is zo ongeveer geboren in een T-Ford. Zijn grootvader onderhield al een busdienst met T-Ford tussen Edam en Amsterdam in de jaren rond de eerste wereldoorlog. Er is zoveel know-how met de antieke kilometervreters van Ford dat Dirk in 2007 besloot de roemruchte reis Peking - Parijs nog eens dunnetjes over te doen. Met z'n zelf opgeknapte T-Ford. Niet in georganiseerd verband, slechts gevolgd door 1 moderne hulpwagen. Dat recept werkte uitstekend. Met de opgehaalde giften en sponsorgelden financierde Dirk de bouw van twee scholen in Mongolië.

Ford

De nieuwe reis is zeker vijf maal zo lang. Hij voert over 5 continenten en door vijftig landen. De route in het kort: Afrika, Zuid-Amerika, Midden Amerika, USA, Nieuw-Zeeland, Australië, ZO- Azie, China, Mongolië, Siberie, Rusland en dan weer naar huis in Edam.

De auto en reis zijn gefinancierd door Dirk en Trudy zelf en een aantal bevriende bedrijven. Alle opbrengsten vanaf de start, tijdens de reis en daarna zullen voor de volle 100% ten goede komen aan de hulp voor wezen in derde wereldlanden en met name aan SOS-kinderdorpen.

Ford

Tijdens de 'Model T World Tour' zal het team een groot aantal scholen en SOS-kinderdorpen bezoeken. Voor de kinderen ter plekke hebben Dirk en Trudy een videoboodschap bij zich van een school uit Nederland. Van alle bezochte projecten en scholen zal na terugkeer een documentaire gemaakt worden. Ook weer met het oog op het realiseren van nieuwe projecten ten behoeve van weeskinderen.