24 februari 2016
 

Ford

Jaunt wint Ford Smart Mobility Challenge

Autozine
24 februari 2016 | De app Jaunt, die ritten efficiƫnter en socialer maakt en die helpt verkeersdrukte te verlichten, is winnaar geworden van de Ford Smart Mobility Game Challenge. De makers van de reis-en-deel app Jaunt ontvingen vandaag op het Mobile World Congress in Barcelona de hoofdprijs van 10.000 euro.
 

"Game-ontwikkelaars hebben een indrukwekkende staat van dienst als het gaat om een nieuwe kijk op de problemen van vandaag en het bedenken van innovatieve oplossingen. Dat is dan ook precies de reden dat we de Ford Smart Mobility Game Challenge voor deze doelgroep hebben opgezet", zegt Ken Washington, vice president, Ford Research en Advanced engineering. "Jaunt is het perfecte voorbeeld van zo'n innovatieve oplossing. Door reizigers aan elkaar te koppelen worden gedeelde ritten aangemoedigd en vereenvoudigd en kunnen drukke routes worden vermeden. Op deze manier wordt men geholpen om meer te genieten van de reis, zowel per auto, fiets, openbaar vervoer of te voet.

Ford

De door Ilya Zarembsky en Betsy Medvedovsky uit New York ontwikkelde Jaunt app, dat eigenlijk uitstapje betekent, stelt gebruikers in staat om zowel zelf routes te creëren, als aan te haken bij door anderen gemaakte snellere of juist meer toeristische routes. Een interactieve kaart stelt gebruikers in staat om de beschikbare "uitstapjes" te filteren op basis van vervoerstype, locatie en tijd. Het delen van routes, het gebruik maken van andere verkeersoplossingen, en het motiveren van reizigers om alternatieve routes te gebruiken, zal een bijdrage leveren aan de doorstroming van het verkeer in de drukke stad.

Ford Smart Mobility is het plan waarmee Ford ernaar streeft om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Het op zoek zijn naar nieuwe en innovatieve manieren om de wereldwijde transport problemen op te lossen, is een integraal onderdeel van Fords transformatie tot het zijn van een automotive én mobiliteits bedrijf.