4 juli 2007
 

Ford

Gratis retrofit roetfilter bij Ford

Autozine
4 juli 2007 | Ford wil iets voor het milieu doen. Daarom worden bestaande modellen met TDCi dieselmotor nu geheel gratis te voorzien van een roetfilter.
 

Dieselmotoren behoren tot de zuinigste krachtbronnen die er bestaan, maar hebben als nadeel dat de uitlaatgassen roetdeeltjes bevatten. Een Diesel Partikel Filter (roetfilter) verwijdert deze nagenoeg geheel en maakt de daarmee uitgeruste dieselmodellen extra aantrekkelijk. Roetfilters worden sinds enige tijd op de meeste dieselmotoren van Ford standaard af-fabriek geleverd.

Ford

Montage achteraf van een roetfilter bij iets oudere auto's is ook mogelijk. Dit zogenaamde retrofit filter is op veel modellen mogelijk en wordt door de regering met € 500,- subsidie gestimuleerd. De Ford-dealers bieden een geheel gratis montage van een roetfilter aan op de Ford-modellen die al op de weg zijn en die hiervoor geschikt zijn.

De regeling van de overheid, waar de actie van Ford op aansluit, geldt voor typegoedkeuring Euro 1 t/m 4 diesel personenauto's en voor bestelauto's tot en met 3.500 kg. Er zijn strenge eisen gesteld aan het roetfilter en de inbouwprocedure, die officieel goedgekeurd moeten zijn. Ford Nederland heeft van de Nederlandse Rijksdienst Wegverkeer (RDW) de goedkeuring gekregen op de door haar geleverde, en door Ford-dealers gemonteerde, roetfilters.

De aanbieding van Ford geldt zolang de subsidieregeling van de regering in deze vorm wordt gehandhaafd.