2 juni 2016
 

Ford

Ford wint prijs voor beste compacte motor

Autozine
2 juni 2016 | De compacte, maar krachtige 1.0 liter EcoBoost-motor van Ford is voor het vijfde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot beste motor in zijn klasse tijdens de International Engine of the Year verkiezing in Stuttgart. De jury was erg te spreken over de combinatie van rijcomfort, prestaties, zuinigheid, verfijning en technologie die de nieuwe standaard blijft verhogen.
AutoCoach
Info

De zuinige driecilinder EcoBoost-motor werd door een panel van 65 autojournalisten uit 31 landen benoemd tot "Best Engine Under 1.0-litre". Sinds de introductie heeft de motor tot nu toe elk jaar gewonnen in deze klasse. Dit jaar liet de motor 32 concurrenten achter zich, 19 meer dan in 2012. In 2015 vond ook een aanzienlijke stijging plaats van de concurrentie van wereldwijde fabrikanten van motoren in de klasse lager dan 1.0 liter met turbocompressor en directe brandstofinjectie.

Ford

In 2014 was de 1.0 lliter EcoBoost de eerste motor die drie keer op rij werd uitgeroepen tot over-all winnaar van de "International Engine of the Year" award. In 2012 kreeg de motor de titel "Best New Engine".   "De 1.0-liter EcoBoost-motor is een revolutionaire motor, en ondanks het feit dat anderen ons navolgen, blijft deze motor al vijf jaar op rij het onbetwiste ijkpunt in deze klasse", aldus Joe Bakaj, Vice President, Product Development bij Ford Europa. "De drang tot innovatie blijft ons stimuleren nu we bezig zijn dezelfde slimme technologieën te gebruiken voor een nieuwe reeks efficiënte, schone en krachtige dieselmotoren met een kleiner formaat." 

De 1.0-liter EcoBoost-motor, die beschikbaar is in versies van 100 pk, 125 pk, 140 pk en zelfs 180 pk in de Ford R2-rallyuitvoering, is nu wereldwijd leverbaar in 72 landen. Elf modellen, waaronder de Fiesta, de EcoSport, de B-MAX, de Focus, de C-MAX, de Grand C-MAX, de Tourneo en de Transit Connect, de Tourneo en de Transit Courier, en de Mondeo zijn in Europa verkrijgbaar met deze meermalen bekroonde motor.

Eén op de vijf nieuwe Fords die in 2015 in Europa zijn verkocht, is uitgerust met de 1.0-litermotor. Op de Nederlandse markt is dit aandeel nog veel hoger. Van de in Nederland geleverde Ford Focus modellen wordt bijna twee derde uitgerust met een 1.0 EcoBoost-motor. Bij de Fiesta kiest zelfs ruim 80% van de Nederlandse klanten voor de 1.0 EcoBoost-motor.

Ford

"Alleen het feit dat de 1.0-liter EcoBoost-motor van Ford de award vijf keer heeft gewonnen, geeft al aan hoe speciaal de motor is", aldus Dean Slavnich, co-voorzitter van de zeventiende International Engine of the Year Awards in Stuttgart en hoofdredacteur van het tijdschrift Engine Technology International. "Dit toont op een fantastische manier aan hoe een compacter ontwerp en een lager brandstofverbruik niet hoeft te betekenen dat er concessies hoeven worden gedaan wat betreft vermogen, verfijning en rijcomfort, en dat het deze elementen zelfs kan verbeteren.”

Ford kondigt nieuwe Ranger aanFord kondigt nieuwe Ranger aan
24 november 2021
Ford maakt prijs E-Transit bekendFord maakt prijs E-Transit bekend
12 november 2021
Ford introduceert Puma ST Gold EditionFord introduceert Puma ST Gold Edition
10 november 2021
Ford organiseert Bring on Tomorrow eventFord organiseert Bring on Tomorrow event
1 november 2021