28 februari 2012
 

Ford

Ford wint Global Mobile Award

Autozine
28 februari 2012 | Een nieuwe veiligheidstechnologie van Ford, die inzittenden helpt om de hulpdiensten te alarmeren bij een ongeluk, heeft een technologie award gewonnen. Emergency Assistance van Ford alarmeert bij een ongeluk lokale hulpdiensten in de juiste lokale taal op basis van de GPS-coördinaten van de auto. Het is het meest geavanceerde systeem in zijn soort en is een belangrijk onderdeel van Fords spraakgestuurde connectiviteitssysteem SYNC, dat zijn Europese debuut maakt in de geheel nieuwe B-Max.
 

Emergency Assistance won in de categorie 'Best Mobile Innovation for Automotive, Transport or Utilities' op de Global Mobile Awards van 2012 in Barcelona. Deze prestatie was de bekroning van een aantal historische dagen op het Mobile World Congress. De B-Max werd daar de eerste auto ooit die zijn debuut maakte op de show en Bill Ford, Executive Chairman bij Ford Motor Company, was de eerste topman uit de auto-industrie die de thematoespraak hield op dit evenement.

Ford

Het activeren van een airbag of de noodbrandstofpomp van de auto zorgt ervoor dat de auto een noodoproep doet via de mobiele telefoon van de inzittende, die is verbonden met Bluetooth. Daarbij wordt een vooraf opgenomen bericht gebruikt Dit bericht wordt verstuurd in de taal van de betreffende regio, op basis van de GPS-coördinaten van de auto.

Bij de ontwikkeling van Emergency Assistance werkte Ford samen met de EENA (European Emergency Number Association) en dat leverde waardevolle kennis op voor het ontwerp van het systeem. De EENA streeft ernaar dat het aantal beantwoorde telefoongesprekken naar het alarmnummer 112 in Europa altijd zo hoog mogelijk is.

Klanten krijgen gratis Emergency Assistance als onderdeel van het te upgraden SYNC-platform wanneer dat beschikbaar is in een auto. Het SYNC-systeem, waarvan Emergency Assistance slechts één onderdeel is, is in de Verenigde staten al in meer dan 4 miljoen auto's geïnstalleerd en verschijnt voor het eerst in Europa in de B-MAX.

SYNC kan op compatibele mobiele telefoons ook sms-berichten hardop oplezen. Deze voorziening werkt met een groot aantal digitale muziekspelers, zoals de iPod en USB-flashdrives. Het systeem werkt automatisch het telefoonboek bij en audiobestanden kunnen worden doorzocht op genre, artiest, album, nummer en playlist met eenvoudige gesproken opdrachten. Via de USB-poort kunnen software-upgrades worden geïmplementeerd voor toekomstige verbeteringen en voorzieningen.