30 november 2023

Ford

Ford werkt samen met Tibber

30 november 2023 - Ford werkt samen met Octopus Energy in Groot-Brittanniƫ en Tibber in Duitsland, Nederland en Noorwegen, Er is een zogenaamde Dynamic Charging-voorziening ontwikkeld waarmee elektrische Fords kunnen communiceren met de netwerken van de energieleveranciers. Hierdoor kunnen eigenaren hun voertuig aansluiten, de gewenste laadstatus en vertrektijd invoeren via hun smartphone waarna de accu automatisch wordt opgeladen. De slimme laadsystemenn zijn ontwikkeld om kosten te drukken en het gebruik van hernieuwbare energie te maximaliseren.

Afhankelijk van de markt, hebben de nieuwe energiediensten van Ford de potentie om eigenaren van elektrische voertuigen voordeel te bieden wanneer zij hun voertuig overdag of 's nachts opladen. Dankzij de technologie kan het opladen worden geoptimaliseerd zodat er 's nachts gebruik kan worden gemaakt van goedkopere stroom en overdag van de lagere energieprijzen als er een piek is in het aanbod van hernieuwbare energie, zoals zonne-energie.

Ford

Vanaf eind 2024 biedt Ford negen volledig elektrische voertuigen in Nederland aan, waaronder de Explorer, de Mustang Mach-E, de Puma, de E-Transit, de E-Transit Custom, de E-Transit Courier, de E-Tourneo Custom, de E-Tourneo Courier 4 en nog een medium crossover. Ook wil het bedrijf vanaf 2024 zijn energiediensten uitbreiden naar nog meer elektrische producten.

Ook streeft Ford ernaar om in 2035 voor de gehele Europese voetafdruk van faciliteiten, logistiek en directe leveranciers koolstofneutraal te zijn. Er zijn plannen om in 2030 meer dan de helft van zijn wereldwijde productie uit elektrische voertuigen te laten bestaan en uiterlijk 2050 wereldwijd koolstofneutraal te zijn.