19 november 2003
 

Ford

Ford viert 300 miljoenste auto

Autozine
19 november 2003 | Ford motor Company bereikt een mijlpaal tijdens haar Centennial jaar, met de productie van haar 300 miljoenste voertuig, een rode Mustang, in het historische 'Ford Rouge Center' in Dearborn, Michigan, U.S.A. Bovendien zal naast deze mijlpaal in 2004 de 40ste verjaardag van de Ford Mustang worden gevierd.
 

Ford Motor Company heeft nog een mijlpaal toegevoegd aan haar Centennial jaar, door op 18 november jl. het feit te vieren dat het 300 miljoenste voertuig In het historische 'Ford Rouge Centre' van de productielijn kwam. "In de 20ste eeuw zette Ford Motor Company de wereld op wielen, met het T-Model en de lopende band", zei Bill Ford, Voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van Ford. "In de 21ste eeuw bouwen we voort op die erfenis met opwindende nieuwe producten en innovatieve technologieen, die ons de volgende 100 jaar binnen zullen leiden". Tijdens een feestelijke gebeurtenis in de Dearborn Assembly Plant juichte een enthousiaste groep employees en genodigden terwijl Bill Ford de 300 miljoenste auto -een rode 2004 modeljaar Mustang GT Convertible- van de productieband af reed.

Ford

Ford prees ook de uitgebreide familie van Ford-employees over de gehele wereld en het wereldwijde netwerk van dealers en leveranciers voor hun bijdragen aan de 300 miljoenste mijlpaal. Andere mijlpalen in de productie van auto's binnen de geschiedenis van Ford Motor Company waren de 20 miljoenste in 1931, de 50 miljoenste in 1959, de 100 miljoenste in 1977 en de 250 miljoenste in 1996.

De Dearborn Assembly Plant bevindt zich in het zogenaamde 'Rouge Centre', een historisch belangrijk fabriekscomplex dat door Ford Motor Company wordt omgevormd tot een 'state-of-the-art' centrum voor geavanceerde productietechnieken. De nieuwe Dearborn Truck Plant in het Rouge Centre, waar de F-150 volgend jaar wordt gebouwd, zal het vlaggenschip worden van de volgende generatie zeer efficiente en flexibele fabrieken van Ford. Hij zal een wereldwijde standaard gaan vormen voor efficiente en milieuvriendelijke productieprocessen.

Ford Motor Company is 's werelds op twee na grootste automobielfabrikant, met ca. 335.000 medewerkers met vestigingen in meer dan 200 markten in zes continenten. Het bedrijf heeft meer dan 100 fabrieken in 25 landen. Haar automobielmerken omvatten Aston Martin, Ford, Jaguar, Land Rover, Lincoln, Mazda, Mercury en Volvo en autogerelateerde diensten, zoals Ford Credit, Hertz en Quality Care.