17 april 2008
 

Ford

Ford versterkt FlexiFuel aanbod

Autozine
17 april 2008 | Ford breid het aanbod van FlexiFuel auto's uit. Om de recente prijsverlaging van E85 door brandstofleverancier Tamoil kracht bij te zetten, levert Ford nu de C-MAX Flexifuel met een prijs die 1.400 euro lager is dan die van de vergelijkbare benzine-uitvoering.
 

Onlangs maakte brandstofleverancier Tamoil bekend dat de onderneming het gebruik van E85 bio-ethanol als alternatieve brandstof volop gaat stimuleren. Per direct heeft Tamoil de prijs van een liter E85 verlaagd, waardoor de prijs van E85 nu gelijk ligt aan die van een liter Euro loodvrij. Bovendien maakte Tamoil bekend dat de onderneming in Nederland het aantal vulstations waar E85 leverbaar is met 19 nieuwe stations gaat uitbreiden.

Ford

Tot nu toe waren van de Focus en C-MAX al FlexiFuel-varianten in ons land leverbaar. Later dit jaar worden ook Flexifuel-modellen van de Mondeo, S-MAX en Galaxy geïntroduceerd. Het totale Flexifuel gamma van Ford bestaat dan uit 5 verschillende modellen en in totaal uit 8 verschillende carrosserievarianten.

Om de overheid te laten zien dat het Ford echt menens is en om het initiatief van Tamoil extra kracht bij te zetten, gaat Ford nu nog een stap verder in het stimuleren van de aanschaf van Flexifuel-uitvoeringen. Ford levert nu een Flexifuel-model dat in aanschaf voordeliger is dan de vergelijkbare benzineversie. Per direct introduceert Ford namelijk de extra aantrekkelijk geprijsde Ford C-MAX Titanium 1.8 16v 125 pk sterke Flexifuel, die € 1.400,- goedkoper is dan de standaard 1.8 125 16v versie die alleen op benzine loopt. De vanafprijs van deze Ford C-MAX Titanium Flexifuel is € 25.450,- incl. BTW/BPM.

De Ford Flexifuel-modellen worden aangedreven door een aangepaste benzinemotor die zowel op reguliere loodvrije benzine als op bio-ethanol kan rijden. Op elke mengverhouding tot E85 (dat wil zeggen maximaal 85% bio-ethanol en 15% benzine) kan gereden worden.