15 juli 2016
 

Ford

Ford verbetert Mondeo, S-MAX en Galaxy

Autozine
15 juli 2016 | Ford heeft de Mondeo, S-MAX en Galaxy opgewaardeerd, resulterend in een lager brandstofverbruik en een verminderde CO2-emissie waardoor de gebruikskosten afnemen. Ford-ingenieurs hebben de software van de motor van de Mondeo, de S-MAX en de Galaxy aangedreven door Fords 150 pk of 180 pk 2.0-liter TDCi-dieselmotoren met de PowerShift automatische zesversnellingsbak en voorwielaandrijving verfijnd. Deze verbetering resulteert in een CO2-reductie van maximaal 7%.
 

Ford heeft de software verfijnd die de brandstoftoevoer en verbranding controleert van de 150 pk en 180 pk 2.0 liter TDCi dieselmotoren van de Ford Mondeo, waardoor de modellen met PowerShift-transmissie en voorwielaandrijving een gemiddeld brandstofverbruik hebben van 4.6 l/100 km en een CO2-emissie die met 5 g/km is teruggebracht naar 120 g/km.

Ford

S-MAX-modellen met dezelfde aandrijflijn hebben nu een gemiddeld brandstofverbruik van 5.0 l/100 km en een CO2-emissie die met 10 g/km is teruggebracht naar 129 g/km.

Galaxy-modellen met deze aandrijflijn hebben nu een gemiddeld brandstofverbruik van 5.2 l/100 km en een met 5 g/km naar 134 g/km teruggebrachte CO2-emissie.

Van Fords verbeterde 2.0-liter TDCi-dieselmotor met enkele turbo en variabele geometrie-technologie, zijn het motorblok, de cilinderkop en het ontwerp van de brandstofinjectie geoptimaliseerd. Het 'lean NOx trap' nabehandelingssysteem voor uitlaatgassen zorgt voor schonere emissies.

Ford

Ford biedt de Mondeo, S-MAX en Galaxy ook aan met de nieuwe, krachtige 210 pk 2.0-liter TDCi bi-turbodieselmotor die een nog scherpere response en een koppel van 450 Nm bij 2.000 tpm heeft. Tot de opties op het gebied van benzinemotoren behoren Fords zuinige 160 pk 1.5-liter EcoBoost en 240 pk sterke 2.0-liter EcoBoost.

De Ford Mondeo, S-MAX en Galaxy zijn, naast de Ford Mustang, nu leverbaar met het nieuwe SYNC 3 communicatie- en entertainmentsysteem.

Fords SYNC 3 communicatie- en entertainmentsysteem is nu ook leverbaar voor de Mondeo, S-MAX, Galaxy en Mustang. Deze technologie zal later dit jaar voor de volledig nieuwe Ford Edge worden geïntroduceerd. SYNC 3 levert betere prestaties, kent vereenvoudigde opdrachten en ondersteunt vijf toegevoegde talen. Door simpelweg een knop te bedienen en te zeggen: "Ik wil koffie," "Ik heb benzine nodig," en "Ik zoek een parkeerplaats," kunnen automobilisten gemakkelijk dichtbij zijnde cafés, benzinestations of parkeergarages lokaliseren en treinstations, luchthavens en hotels vinden.

Ford

De bestuurders kunnen ook het 8-inch touchscreen van SYNC 3 bedienen met knijp- en veegbewegingen. iPhone-gebruikers kunnen Apple CarPlay en Android-gebruikers Android Auto activeren, twee interfaces die speciaal voor deze types smartphone zijn ontwikkeld. De software kan draadloos worden opgewaardeerd via Wi-Fi.

SYNC 3 beschikt ook over SYNC AppLink waarmee automobilisten vanuit de bestuurdersstoel via stembediening voor het eerst een serie smartphone-apps kunnen bedienen, zoals:

  • MyBoxMan - een samenwerkingsplatform voor snel transport van artikelen
  • HearMeOut - een social network waarmee je kunt praten met en luisteren naar een groep vrienden
  • AccuWeather - waarmee gebruikers voortdurend op de hoogte blijven van de meest recente weercondities
  • Cadena SER - waarmee gebruikers kunnen luisteren naar Cadena SER radioprogramma's
  • Los 40 Principales - een radionetwerk dat uitsluitend muziek uitzendt

Fords Keyless Entry-technologie die de contactsleutel waarneemt als deze in de buurt van de auto komt, en de portieren opent zonder dat de bestuurder de sleutel tevoorschijn hoeft te halen, wordt nu standaard aangeboden in de Titanium-versies van de Mondeo, de S-MAX en de Galaxy.

Ford