21 maart 2012
 

Ford Tourneo

Ford Tourneo Custom dit jaar op de markt

Autozine
21 maart 2012 | Ford heeft aangekondigd dat de nieuwe Tourneo Custom dit jaar in Europa op de markt wordt gebracht. De conceptauto in Genève veel bewondering oogstte, is de eerste stap in het voornemen van Ford om in 2014 het gehele aanbod aan bedrijfsauto's te hebben vernieuwd. De productieversie van de Tourneo Custom wordt in april in Engeland geïntroduceerd op de 2012 Birmingham Commercial Vehicle Show.
 

"Deze nieuwe Tourneo Custom betekent het begin van een revolutionaire verandering in het bedrijfsautoaanbod van Ford", aldus Stephen Odell, Chairman en CEO van Ford Europa. "Deze people mover ziet er van binnen en buiten geweldig uit en is niet alleen een genot om in te rijden. De Tourneo Custom biedt namelijk ook een keur aan praktische toepassingen".

Ford

Het gestroomlijnde profiel van de Tourneo Custom is gebaseerd op kinetic Design, een ontwerptaal die Ford met succes heeft toegepast op personenauto´s. Dit komt terug in de krachtige, oplopende schouderlijn, de verzonken ruiten, de opvallende trapezevormige grille en de prominente velgranden.

De Tourneo Custom is leverbaar met acht of negen stoelen en met een korte wielbasis (SWB: 4,97 meter lengte) of een lange wielbasis (LWB: 5,34 meter lengte). De extra lengte van de LWB-versie zorgt voor veel extra bagageruimte achter de derde stoelrij. De Tourneo Custom is net geen twee meter hoog.

Ford

De achterstoelen hebben een compleet nieuw design en zijn eenvoudig in verschillende standen verstelbaar. Verder kunnen zij in delen of als geheel worden verwijderd. De achterpassagiers beschikken over veel ruimte en een comfortabele, volledig afgewerkte cabine.

De Tourneo Custom biedt onder andere:

Ford
  • ECOnetic-technologieën: de voorzieningen van Ford voor een extra lage CO2-uitstoot, onder andere Auto-Start-Stop en Smart Regenerative Charging
  • SYNC-spraaksturing, connectiviteitssysteem: hiermee kunnen mobiele telefoons en muziekspelers worden aangesloten op de auto en worden via spraak bediend
  • Veiligheidssysteem met zij- en gordijnairbags voor de bestuurder en passagiers
  • Achteruitkijkcamera geïntegreerd in de achteruitkijkspiegel
  • Lane Departure Warning en Driver Alert: voorzieningen voor bestuurdersassistentie die waarschuwen als het systeem merkt dat de auto onbedoeld de rijbaan verlaat of dat de bestuurder vermoeid raakt

De Ford Tourneo Custom wordt aangedreven door een vernieuwde 2.2-liter Duratorq TDCi-dieselmotor met een keuze uit een nominaal vermogen van 100 pk, 125 pk of 155 pk. De Tourneo Custom is uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak, is standaard voorzien van Auto-Start-Stop en heeft een gecombineerd brandstofverbruik van 6,9 l/100 km en een uitstoot van 182 g/km CO2.

De Tourneo Custom en andere nieuwe bedrijfsauto´s van Ford worden in 2012 gepresenteerd, om te beginnen op de bedrijfsautosalon in Birmingham die in april wordt gehouden. Ford presenteert later in 2012 ook grotere Transits met een groter laadvermogen. Deze modellen worden wereldwijd, inclusief Noord-Amerika, op de markt gebracht. Er zullen ook modellen met achterwielaandrijving leverbaar zijn. De productie van de nieuwe Tourneo Custom gaat medio 2012 van start in de fabriek in Kocaeli (Turkije) en zal later dit jaar op de markt verschijnen.

Ford