30 juni 2003
 

Ford Tourneo Connect

Ford Tourneo Connect vanaf september

Autozine
30 juni 2003 | In september introduceert Ford de Tourneo Connect op de Nederlandse markt. De Tourneo Connect is de personenautovariant van de Ford Transit Connect, de lichte bedrijfsauto die eerder dit jaar werd gekozen tot International Van of the Year 2003.
 

De Ford Tourneo Connect zal worden gebouwd in de versie met een korte wielbasis met standaard dak of een lange wielbasis met verhoogd dak, hetgeen bijdraagt tot de inzetbaarheid voor klanten in de zakelijke- en in de prive-sfeer. De Ford Tourneo Connect is niet afgeleid van een bestaande personenauto, maar wordt gebouwd op een geheel nieuw platform dat hij deelt met de Transit Connect. Voor de zeer torsie-arme carrosserie van de Tourneo Connect is uitgebreid gebruik gemaakt van hoogwaardige staalsoorten, onder meer voor de dubbel uitgevoerde carrosserieflanken. Extra carrosseriestijfheid wordt bereikt door twee dwarsverbindingen en een Borium-stalen voorste dwarsbalk. Ook de extra versterkte bodemplaat is vervaardigd met uitgebreide gebruikmaking van hoogwaardig staal en heavy-duty componenten. Standaard zijn 15-inch wielen met vijf wielmoeren.

Ford

De Ford Tourneo Connect heeft een flexibel interieur. Hij biedt een 60/40 deelbare en onafhankelijk verwijderbare zitplaatsen achterin. Met een capaciteit van vijf personen biedt de Ford Tourneo:

  • Een geheel plat wegklapbare bijrijderstoel (optie) die extra laadlengte en -volume biedt, of een in vier richtingen verstelbare bijrijderstoel met extra veiligheid, plus een afsluitbare opbergruimte onder de stoel.
  • De zitplaatsen achterin kunnen in hun geheel worden verwijderd, maar tevens zijn de rugleuningen helemaal plat te klappen, terwijl de stoelen als geheel volledig naar voren klapbaar zijn en dan verticaal zo min mogelijk ruimte innemen.
  • De achterbank is 60/40 deelbaar (zowel rugleuning als zitkussen), hetgeen tot drie zitplaatsen biedt.
  • Een uitgebreide keuze aan deuren, waaronder dubbele zijschuifdeuren en achter een klep of openslaande deuren.

Zoals bij Ford gebruikelijk is, wordt de verkoopstart opgeluisterd met een speciale editie van de Tourneo Connect, de First Edition. Dit introductiemodel komt er op de benzine- en dieselmodellen met korte wielbasis.

Ford