24 augustus 2007
 

Ford Verve

Ford Verve Concept geeft indruk van Fords toekomstige compacte auto's

Autozine
24 augustus 2007 | De Verve Concept, een studiemodel dat wordt gepresenteerd op de komende autosalon in Frankfurt, geeft een eerste indruk van het design van de toekomstige compacte auto's van Ford.
 

De Verve Concept is het eerste tastbare bewijs van de designrichting voor een compleet nieuwe compacte Ford. Dit volgt op de aankondiging eerder dit jaar dat de Europese tak van de internationale Product Development-groep van Ford het voortouw zal nemen bij het ontwikkelen van een nieuwe reeks compacte modellen voor de belangrijkste wereldmarkten. De Verve is de eerste van drie conceptauto's die hun debuut zullen maken in Europa, Azie en Noord-Amerika.

Ford

Terwijl achter de schermen hard wordt gewerkt aan de nieuwe generatie compacte auto's van Ford, hoopt Ford Europa de respons op het studiemodel te kunnen peilen tijdens de autosalon in Frankfurt. Hoofd Design Martin Smith van Ford Europa stelt dat dit soort reacties doorslaggevend kan zijn voor de richting waarin het design van de kleinere modellen van Ford zich ontwikkelt.

"De Verve Concept geeft het publiek een eerste idee van de richting waarin de volgende generatie Ford-producten zich zou kunnen ontwikkelen. In dit stadium hebben we de vrijheid gehad om radicale vernieuwingen toe te passen, maar ik zie volop realistische mogelijkheden voor toepassing van het kinetic design in dit marktsegment".

Ford