8 december 2011
 

Ford

Ford toont nieuwe modellen op de catwalk

Autozine
8 december 2011 | Gisteren vond de onthulling plaats van de nieuwste modellen van Ford. Dit keer ging het er echter anders aan toe. In plaats van de gebruikelijke verzameling gloednieuwe auto's, was er een catwalk presentatie van fotomodellen die waren gekleed in unieke creaties gemaakt van een aantal onderdelen van de Ford Focus en die het middelpunt vormden van een fotoreportage.
 

De unieke stukken, een jurk en een halsketting, zijn in opdracht van Ford ontworpen door twee aanstormende talenten in de Britse modewereld. Een van hen was Judy Clark, kandidate voor de titel Scottish Designer of the Year. Zij heeft voor wijlen Alexander McQueen gewerkt en was medeontwerpster van de inmiddels fameuze groene jurk die in 2008 door Sarah Jessica Parker werd gedragen bij de première van Sex and the City.

Ford

"Toen ik hiervoor werd benaderd was ik direct erg enthousiast. Het is geweldig om deel te nemen aan zo'n uniek project dat behoorlijk afwijkt van wat ik gewoonlijk doe", zei Clark. "Ik heb mij voor de jurk laten inspireren door de Edwardiaanse periode uit het begin van de twintigste eeuw, en ik was al aan het ontwerp begonnen voordat de onderdelen werden bezorgd".

De jurk, een creatie van geverfd chiffon, rode lampjes, kiltgespen en tweed, het materiaal dat als handelsmerk van Clark geldt, is een passende verwijzing naar recycling, een trend die haar voormalige mentor in de herfst van 2009 introduceerde tijdens de Paris Fashion Week.

Ontwerpster van de halsketting is Katherine Hawkins (26) uit Cornwall die een eigen sieradenatelier heeft onder de naam Crème Nouveau. Hawkins, die zegt in haar ontwerp geïnspireerd te zijn door de klassieke sciencefictionfilm Metropolis, geeft toe dat zij behoorlijk onder de indruk was toen zij door Ford werd benaderd.

Ford

"Toen de doos met onderdelen werd afgeleverd, had ik eigenlijk geen idee van wat ik kon verwachten", aldus Hawkins. "Daarbij komt nog dat ik niet kan autorijden, dus in eerste instantie wist ik niet eens waar die onderdelen toe dienden! Maar nadat ik ze had uitgestald om ze te bekijken, ontwikkelde het idee zich razendsnel en kon ik aan de slag met metalen, kunststof en rubber onderdelen. Geweldige materialen om mee te werken!"

De fotoshoot werd verzorgd door fotograaf Andy Fallon, die onder meer heeft gewerkt voor Rolling Stone Magazine en FHM.