17 april 2009
 

Ford

Ford Kuga en Mondeo segmentwinnaars ANWB Trekautoverkiezing

Autozine
17 april 2009 | Het ANWB-magazine Kampeer & Caravan Kampioen (KCK) heeft de winnaars van de Trekautoverkiezing 2009 bekend gemaakt. Dit jaar ging Ford met twee overwinningen aan de haal. De Ford Kuga en de Ford Mondeo werden beide in hun categorie door een jury als beste trekauto gekozen.
 

De juryleden beoordelen de capaciteiten van de geteste auto's als trekauto onder diverse omstandigheden, waarbij regelmatig de grenzen worden opgezocht. De speciale testbaan die de jury heeft gebruikt, biedt voor dit doel rijstroken met verschillende soorten wegdek, een slingerproef en diverse hellingen. Tijdens de test werden 23 auto's aan typische 'trekautobeproevingen' onderworpen zoals het wisselen van rijbaan en hellingproeven. Tijdens de dynamische tests op de speciale testbaan krijgen de juryleden een goede indruk over de veiligheid in noodsituaties, de wegligging, de handelbaarheid en het vermogen van de auto om een slingerende caravan de baas te blijven.

Ford

Ook de non-driving aspecten komen bij de jurering aan bod. Zo beoordeelt de jury de vakantiegeschiktheid van elke auto aan de hand van de mate van zitcomfort, de bagageruimte, het gebruiksgemak en andere relevante zaken. Ook aan die criteria voldeden de Kuga en Mondeo prima, waardoor zij bovenaan de rangschikking van de ANWB-juryleden kwamen te staan. De overwinning in de C1-klasse ging naar de Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCi met automaat en in de 4WD categorie won de Ford Kuga 2.0 TDCi.

De Ford Mondeo TDCi automaat en de Kuga TDCi zijn zeer sterke caravantrekkers. Zo mag de Mondeo 2.0 TDCi automaat2.000 kg trekken en de Kuga 2.0 TDCi AWD maximaal 2.100 kg.

Ford