9 september 2009
 

Ford

Ford start productie in nieuwe Roemeense fabriek

Autozine
9 september 2009 | Vandaag is in de nieuwe Ford fabriek in het Roemeense Craiova het eerste exemplaar van de Transit Connect van de band gerold. "Vandaag hebben we een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van deze fabriek, en lossen we de belofte in om deze vestiging om te vormen tot een ultramoderne productiefaciliteit", aldus John Fleming, Chairman en CEO van Ford Europa.
 

Fleming bevestigde dat in de nabije toekomst de productie in Craiova zal worden uitgebreid met een compacte personenauto. Zoals eerder dit jaar aangekondigd, zal in Craiova ook een lichte EcoBoost-benzinemotor worden gebouwd. Voor beide producten wordt nog bekendgemaakt wanneer de productie van start zal gaan.

Ford

Als de fabriek volledig operationeel is, zullen er in Craiova per jaar 300.000 auto's en 300.000 motoren worden geproduceerd en zal de fabriek werk bieden aan ongeveer 7.000 mensen. De eerste Transit Connect die van de band kwam, is gedoneerd aan het gemeenteziekenhuis van Craiova en zal worden ingezet ten behoeve van de plaatselijke bevolking. De eerste nieuwe Transit Connects uit Craiova zijn bestemd voor Ford dealers in Roemenië. Op middellange termijn verwacht Ford de meeste in Craiova geproduceerde Transits te exporteren naar Midden- en Oost-Europa.

Ford blijft bestaande leveranciers stimuleren om activiteiten in Roemenië te ontplooien, hetzij door Roemeense leveranciers in te schakelen, hetzij door zelf fabrieken te openen die de activiteiten van Ford in Craiova ondersteunen. Verder wil Ford ook gaan samenwerken met nieuwe Roemeense leveranciers en wil het bedrijf zoveel mogelijk gebruikmaken van plaatselijke diensten, op voorwaarde dat deze voldoen aan de normen die Ford hanteert.

Naast het samenwerken met plaatselijke leveranciers, het installeren van nieuwe productiemiddelen en het moderniseren van de infrastructuur, heeft Ford ook veel tijd gestoken in het opleiden van plaatselijke medewerkers. Een aantal van hen heeft een tijd in andere vestigingen gewerkt om meer kennis op te doen van het Ford productiesysteem, maar er zijn ook veel Ford medewerkers uit heel Europa in Roemenië geweest om plaatselijke medewerkers op te leiden. Tot op heden zijn er meer dan 380 trainingen georganiseerd.