27 november 2014
 

Ford

Ford start productie hybrides in Europa

Autozine
27 november 2014 | Ford is begonnen met de productie van de Mondeo Hybrid, de eerste hybride elektrische auto die door Ford in Europa gebouwd en verkocht wordt. De Mondeo Hybrid koppelt een speciaal ontwikkelde 2.0-liter benzinemotor aan een elektromotor en een 1.4 kWh lithium-ion batterij, resulterend in een brandstofverbruik van 4,2 l/100 km en een CO2-uitstoot van 99 g/km.
 

"De Mondeo Hybrid biedt consumenten het beste van twee werelden:  een verbeterd brandstofverbruik en  verminderde emissies door elektrische aandrijving, en de actieradius en  prestaties van een traditionele verbrandingsmotor", zegt Roelant de Waard, Vice President, Marketing, Sales & Service van Ford Europa. "Met een reeks van Ford-modellen waartoe ook de Focus Electric, de Ford C-MAX Plug-In Hybride en de zuinige ECOnetic diesel- en EcoBoost-modellen behoren, zullen onze klanten zeer binnenkort meer opties hebben dan ooit tevoren om de gebruikskosten te optimaliseren".

Ford

De Mondeo werd in 1993 op de markt gebracht en heeft sindsdien ruim 4,8 miljoen kopers weten aan te trekken. Het volledig nieuwe model wordt geproduceerd in Valencia, Spanje, en wordt later dit jaar in Europa leverbaar. De vierdeursmodellen met benzinemotor zullen ook worden geproduceerd in de Ford Sollers assemblagefabriek in St. Petersburg in Rusland, waar de Mondeo in 2015 op de markt zal komen.

Het aantal beschikbare krachtbronnen voor de Mondeo is groter dan ooit met onder andere Ford's nieuwe 1.0 en 1.5 liter EcoBoost benzine- en de verbeterde 2.0-liter TDCi dieselmotoren. De Mondeo Hybrid is concurrerend geprijsd ten opzichte van  een vergelijkbare Mondeo met dieselmotor.

In de Verenigde Staten is Ford de op één na grootste fabrikant van hybride auto's, met een productie van in totaal 400.000 auto's sinds de introductie van de verschillende hybride modellen.