2 augustus 2002
 

Ford

Ford opnieuw best verkochte merk in Nederland

Autozine
2 augustus 2002 | Werd er in de maanden januari en mei al melding van gemaakt dat Ford de eerste plaats wist te bemachtigen in de landelijke verkoopstatistieken, de maand juli werd wederom een maand waarbij Ford een eerste plaats wist te bemachtigen.
 

Met name de verkoop van de Focus, de Mondeo en de zojuist geintroduceerde nieuwe Fiesta brachten Ford ook in de maand juli aan de top. Daarmee heeft Ford gedurende de eerste helft van dit jaar drie keer beslag weten te leggen op de nummer een positie in autoland. De Nederlandse importeur heeft zich daarmee in juli, met een marktaandeel van 10,45%, wederom als best verkochte automerk kunnen onderscheiden.

Ford

"De continue kracht van de Ford Focus, de introductie van de nieuwe Fiesta en niet in de laatste plaats de beschikbaarheid van TDCi dieselmotoren in ons hele productgamma, leggen ons geen windeieren", aldus Gerard Jansen, Directeur Operations van Ford Nederland. "En er komt nog meer mooi nieuws op de consument af, zoals de Transit Connect, de Focus RS, en de StreetKa, om er een paar te noemen.", aldus Jansen.

De prestatie van Ford is des te meer het vermelden waard, omdat de automobielbranche zich kenmerkt door een hoge mate van concurrentie. Met koplopers als Ka, Fiesta, Focus, Mondeo en Galaxy heeft Ford troeven in de handen die het spel, in uiterst gunstige zin, voor hen bepalen.