5 juli 2012
 

Ford

Ford opent vernieuwd designcentrum

Autozine
5 juli 2012 | Ford heeft een vernieuwd en vergroot Designcentrum in Merkenich-Keulen, Duitsland geopend. Het uitgebreide centrum heeft een open en flexibel ontwerp dat volgens de makers een geschikte atmosfeer creëert voor een effectieve communicatie en het uitwisselen van ideeën. Tevens heeft Ford een 'powerwall' geïnstalleerd waarmee voertuig- en conceptdesigns kunnen worden geprojecteerd in driedimensionale en virtuele omgevingen. Ook is geïnvesteerd in nieuwe freesbanken die gebruikmaken van computerondersteund ontwerp om nauwkeurige kleimodellen te maken van nieuwe voertuigen voor aerodynamische windtunneltests.
 

Het uitgebreide Ford Designcentrum is de thuisbasis voor het design- en ontwikkelteam met globale verantwoordelijkheid voor kleine en compacte voertuigen, inclusief Fiesta en Focus. De uitbreiding van 3.000m2 brengt het totale terrein van het Centrum op 16.000m2.

Ford

Erika Tsubaki, Supervisor Design Strategy and Futuring, Ford Europa: 'Het design van al onze voertuigen is voor Ford steeds belangrijker geworden op wereldwijde basis. We waren er daarom op gespitst om dezelfde designtaal te implementeren tijdens het bouwen van de uitbreiding van het nieuwe Designcentrum".

Het open-planontwerp van de uitbreiding houdt in dat er geen barrières zijn tussen de teams die werkzaam zijn in het Centrum, waardoor een open, stimulerende atmosfeer wordt gecreëerd die van belang is voor het designproces.

"Een designstudio verschilt van een traditioneel kantoor waarin mensen naast elkaar zitten aan rijen bureaus", aldus Serife Celebi, Designsupervisor Kleur- en Materiaalontwerp, Ford Europa. "In een designstudio is voldoende ruimte en natuurlijk licht nodig om designs en concepten te beoordelen vanuit verschillende hoeken en vanaf verschillende afstanden. De nieuwe vleugel is uitgerust met een glazen gevel en een open interieur dat is ontworpen om mensen aan te moedigen tot een nauwere interactie, voor een beter begrip van het design- en ontwikkelproces".

Ford

De nieuwe vleugel is de grootste uitbreiding van het Designcentrum sinds de bouw van het centrum in 1968.