4 juni 2002
 

Ford

ford op nummer 1 in de verkoopranglijst

Autozine
4 juni 2002 | Voor de tweede keer dit jaar heeft Ford de nummer 1 positie in Nederland behaald. In de maand mei heeft Ford het grootste aantal nieuwe personenauto's in ons land verkocht. Met een verkoop van 5.089 auto's en een marktaandeel van 11,38 % vestigde Ford Nederland zich opnieuw aan de top van de verkoopranglijst.
 

De twee modellen die relatief de meeste bijdrage hebben geleverd aan dit verkoopsucces zijn de Ford Focus en de Ford Mondeo. De Focus, de best verkochte auto ter wereld, was in Nederland de afgelopen maand goed voor een verkoop van 2.007 exemplaren. De nieuwe commonrail dieseltechnologie heeft ruimschoots bijgedragen aan dit succes. Het aandeel verkochte TDCi's was in mei 35 % van de totale Focus dieselverkopen. Van de Mondeo werden in mei 1.074 exemplaren verkocht. Ook hier was de eind vorig jaar geÐntroduceerde TDCi motor met 130 pk een succesfactor. De TDCi maakte in mei 50 % van de dieselverkopen uit op de Mondeo.

Naast de Focus en de Mondeo bleef ook de Ka de afgelopen maand weer sterk presteren met een verkoop van 970 auto's. De Fiesta Classic was verder goed voor de verkoop van 857 exemplaren. Vanaf deze maand wordt de Classic opgevolgd door de geheel nieuwe Fiesta, die naar verwachting een aanzienlijke bijdrage zal leveren aan de voortzetting van het verkoopsucces van Ford.

Tot slot heeft de Ford Transit, met de in het recente verleden behaalde titels Van of the Year en Bestelauto van het jaar, zichzelf in mei wederom sterk bewezen door een aandeel van 15,2 % te behalen in de markt van middelzware bedrijfsauto?s.