28 september 2016
 

Ford

Ford ontwikkelt smartwatch app

Autozine
28 september 2016 | Met de MyFord Mobile-app kunnen bestuurders van de Focus Electric en de C-MAX Energi op afstand hun auto vergrendelen of ontgrendelen, de actieradius controleren en belangrijke informatie over hun recentste rit bekijken.
 

"Bestuurders kunnen hun smartwatch gebruiken om de essentiële gegevens van hun auto te controleren. Zo kan men eenvoudig zien hoe lang het duurt voordat de accu volledig is opgeladen, en hoe ver er nog gereden kan worden", aldus Bart Himschoot, Engineer, Connected Vehicles and Services bij Ford Europa. "Hiermee kan worden voorkomen dat EV's en PHEV's te lang bij een oplaadstation blijven staan, en kan die plek worden vrijgemaakt voor een andere elektrische auto of Plug-in Hybrid."

Ford

Via Google Maps kan de bestuurder een route opvragen waarmee de auto kan worden teruggevonden. Voor de meest recente rit laat de smartwatch-app het verbruik van de C-MAX of Focus Electric zien, evenals de afgelegde afstand en het remgedrag. Ook wordt er een rijscore weergegeven die kan worden verbeterd door efficiënt te remmen, een stabiele kruissnelheid te behouden en rustig te accelereren. Zuinige bestuurders worden beloond met groene blaadjes die ze op het display van de auto kunnen verzamelen.

De MyFord Mobile-app, die een aanvulling is op de MyFord Mobile-website, is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans via de Apple App Store en Google Play, en is nu toegankelijk via Android Wear- en Apple Watch-smartwatches. Bij ronde horloges komen de afgeronde meters overeen met het uiterlijk van de voorkant van het horloge. Met de rechthoekige Apple Watch kan de gebruiker de overzichtsfunctie gebruiken en omhoog vegen in de horloge-interface om de app snel te starten.

Ford

Ford investeert tot 2020 4,5 miljard dollar extra in elektrische auto's, en voegt 13 nieuwe elektrische auto's toe aan het portfolio. Dit is de grootste investering in elektrische auto's ooit door Ford gedaan in een periode van vijf jaar.