1 september 2011
 

Ford

Ford MyKey beschermt jonge bestuurders

Autozine
1 september 2011 | Ford wil autorijden voor jongeren een veiliger maken. "MyKey" geeft ouders de mogelijkheid om de instellingen voor de auto te regelen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld voor een jonge bestuurder de maximumsnelheid en het volume van de geluidsinstallatie in een persoonlijke sleutel programmeren. MyKey zorgt er ook voor dat de geselecteerde voorzieningen voor bestuurdersassistentie niet kunnen worden uitgeschakeld door de jonge bestuurder. Hiertoe behoort onder andere Emergency Assistance, een functie die in 2012 als onderdeel van het nieuwe SYNC-systeem in de Ford Focus wordt geleverd.
 

"Emergency Assistance" moet de hulpdiensten inschakelen in het geval van een ongeluk en direct reageren op de activering van een airbag of het automatisch uitschakelen van de brandstofpomp. Met MyKey kunnen ouders ervoor zorgen dat Emergency Assistance altijd beschikbaar is voor een noodoproep als er een mobiele telefoon is gekoppeld met het SYNC-systeem via standaard Bluetooth-integratie.

Ford

Emergency Assistance bepaalt de exacte locatie van een auto op basis van een combinatie van de GPS-gegevens, de kaartendatabase en informatie van de mobiele telefoon van de klant en belt daarna de hulpdiensten. Het systeem garandeert dat de hulpdiensten in de taal van het betreffende gebied worden gebeld met een inleidend bericht waarin wordt uitgelegd dat er een botsing heeft plaatsgevonden op een plaats die exact bekend is.

Emergency Assistance wordt opgenomen in het SYNC-pakket dat in 2012 in Europa in de Ford Focus wordt geleverd. SYNC herkent 10.000 opdrachten in 19 talen, waardoor bestuurders binnen en buiten Europa de meeste autofuncties door spraak kunnen besturen.

Media kunnen worden afgespeeld via interne USB-poorten voor bijvoorbeeld MP3-spelers. SYNC met MyFord Touch beschikt over een SD-kaartpoort en tulpstekkers voor audio en video. SYNC kan van de auto ook een mobiele WiFi-hotspot maken. Een draagbare USB-modem of een vaste compatibele Bluetooth-telefoon kan van een enkele inkomende verbinding een WiFi-signaal maken zodat maximaal vijf passagiers verbinding kunnen maken met internet.

Ford

Ford denkt dat in 2015 bijna twee miljoen nieuwe auto's met het systeem zullen zijn uitgerust.