19 september 2019
 

Ford

Ford lanceert Pro app

Autozine
19 september 2019 | Ford lanceert FordPass Pro app waarmee ondernemers hun wagenpark efficiƫnter, veiliger en productiever kunnen inzetten. FordPass Pro is specifiek ontworpen voor kleinere wagenparken. Tot aan vijf Ford voertuigen zijn te volgen en te managen met een smartphone.
 

FordPass Pro biedt:

Ford
  • Basisinformatie: direct toegang tot belangrijke informatie over bijvoorbeeld het AdBlue-niveau
  • Voertuiglocatie: Ford PassPro helpt eigenaren om hun auto op drukke parkeerplaatsen terug te vinden
  • Vergrendelen/ontgrendelen: op afstand het slot van de cabine en bagageruimte bedienen
  • Technische status: informatie over het brandstofniveau, de onderhoudsinterval en bandenspanning
  • Alarmstatus: laat de eigenaar weten of het alarmsysteem geactiveerd is
  • Remote start: op afstand starten - ideaal om op koude dagen de auto voor te verwarmen of te ontdooien

FordPass Pro wordt continu met diverse functies uitgebreid. Één daarvan is Guard Mode, dat de veiligheid van voertuigen verbetert. De eigenaar krijgt via het FordPass Connect on-board modem een melding als er activiteiten in het voertuig zijn; ook als die wordt ontgrendeld met een sleutel. Via Service Booking is met één druk op de knop een onderhoudsbeurt bij de Ford-dealer te boeken.

FordPass Pro is verkrijgbaar in de Apple App Store en Google Play Store. Vooralsnog is de app alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk. In de nabije toekomst verschijnt FordPass Pro ook in andere landen.

FordPass Pro is vooral bedoeld voor kleine zelfstandigen en het midden- en kleinbedrijf. Voor het wagenparkbeheer bij grote bedrijven is er Ford Telematics en Data Services van Ford Commercial Solutions.