2 maart 2010
 

Ford

Ford kondigt vijf elektrische modellen aan

Autozine
2 maart 2010 | Ford Motor Company bevestigt vandaag dat Fords mondiale plan voor elektrische auto's tussen nu en 2013 naar Europa zal worden uitgebreid met vijf volledig elektrische of hybride auto's in het C- en CD-segment, en in het segment van de lichte bedrijfsauto's. Het aanbod zal bestaan uit twee emissievrije auto's met alleen accuaandrijving: in 2011 komt de lichte bedrijfsauto Transit Connect Electric, in 2012 gevolgd door de Focus Electric. In 2013 worden nog drie andere Ford modellen op de markt gebracht: twee hybrides (brandstofmotor en elektrische aandrijving) én een plug-in hybride.
 

Fords mondiale strategie voor auto's met een extreem lage CO2-uitstoot zal zodoende resulteren in een breed assortiment volledig elektrische auto's, hybrides én plug-in hybrides, voor uiteenlopende markten. Ford richt zich bewust niet op één technologie of type auto, maar op een breed scala aan modellen die wereldwijd het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot drastisch zullen terugbrengen.

Ford

De eerste emissievrije modellen die in Europa worden geïntroduceerd, zijn emissievrije en volledig elektrische uitvoeringen van twee veelverkochte Ford-modellen. De Focus Electric wordt gebaseerd op de volledig nieuwe Focus en is een van de tien Fords die worden ontwikkeld op het nieuwe wereldwijde C-platform. De Focus Electric wordt in 2011 op de markt gebracht in de VS en Canada, en in 2012 in Europa.

De Ford Transit Connect Electric is een emissievrije, volledig elektrisch aangedreven uitvoering van de bekroonde Transit Connect, de lichte bedrijfsauto, en zal in de loop van dit jaar in Noord-Amerika worden aangeboden. Ford plant deze Transit Connect Electric vanaf 2011 ook te introduceren in Europa.

Op basis van de uitgebreide ervaring met benzinehybriden op de Noord-Amerikaanse markt, heeft Ford plannen ontwikkeld om in 2013 in Europa een geheel nieuwe generatie hybride personenauto's op basis van wereldwijde platforms te introduceren. De Europese klant kan bovendien kiezen voor een plug-in hybride, die voor 2013 is gepland.

Ford

Het Ford-productontwikkelingsteam neemt deel aan twee Europese proefprojecten om de technologie in het dagelijks verkeer te testen en met de feedback die daarop komt, de Focus Electric en de Transit Connect Electric verder te ontwikkelen om de marktacceptatie te vergroten.

In het Verenigd Koninkrijk doet een consortium van Ford, de energiemaatschappij Scottish and Southern en de universiteit van Strathclyde een grootschalige proef met emissievrije elektrische prototypes van de Ford Focus. Deze prototypes zijn gebaseerd op de Europese Focus en worden uitgerust met een aantal geavanceerde technologieën die voor de nieuwe Focus Electric worden ontwikkeld. De auto's worden vanaf medio 2010 getest door SSE en een aantal wagenparkbeheerders in Hillingdon, Middlesex.

De ontwikkeling van dit nieuwe BEV-demonstratiewagenpark wordt gedeeltelijk gefinancierd door de TSB (Technology Strategy Board), een Britse overheidsinstantie gericht op het bevorderen van innovatieve industrieprojecten ter vermindering van de CO2-uitstoot. Met dit onderzoeksprogramma wordt getest of de technologie bruikbaar is. Ook moet het meer inzicht geven in het oplaadgedrag van de klant.

Ford

In Duitsland neemt Ford deel aan het colognE-mobil project. Het initiatief betreft onderzoek naar het effect van elektrische auto's op de luchtkwaliteit in de stad, de verkeersveiligheid en de infrastructuur voor het opladen. Vervolgens zullen wetenschappers berekenen wat de werkelijke voordelen van het grootschalig gebruik van elektrische vervoermiddelen kunnen zijn voor Duitse steden.

Ford is een van de vier partners in het colognE-mobil project en levert in de loop van 2011 al een eerste wagenpark van de nieuwste generatie elektrische Fords. De andere partners zijn het energiebedrijf RheinEnergie AG, de stad Keulen en de universiteit van Duisburg-Essen. Het Keulse E-mobil-project wordt deels gefinancierd door de Duitse overheid en de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen.