30 oktober 2008
 

Ford

Ford investeert in EcoBoost motor

Autozine
30 oktober 2008 | Ford kondigt een nieuw investeringsprogramma aan voor de productie van nieuwe 1.6-liter viercilinder benzinemotoren met een lage CO2-uitstoot in zijn hightech-motorfabriek in Bridgend in Wales. Deze nieuwste investering komt neer op een totaal van €88 miljoen voor deze fabriek, waar de werkgelegenheid dit jaar voor het eerst in het 28-jarige bestaan boven de 2000 arbeidsplaatsen uitkwam.
 

Alleen al in de afgelopen vijf jaar is €394 miljoen geïnvesteerd in Bridgend. Met deze extra investering wordt de productiecapaciteit van de fabriek vergroot tot bijna 1 miljoen eenheden per jaar.

Ford

De nieuwe 1.6-liter motoren gaan binnen twee jaar in productie. Deze motoren maken deel uit van een nieuwe generatie benzinemotoren genaamd EcoBoost, met turbocompressor en directe inspuiting. De Ford EcoBoost-benzinemotoren claimen een lager brandstofverbruik en een lagere uitstoot, zonder dat dit ten koste gaat van het prestatieniveau. In vergelijking met de huidige benzinemotoren met een soortgelijk vermogen en een groter volume, zijn deze nieuwe motoren naar verwachting 20 procent zuiniger.

De EcoBoost-motoren vormen een aanvulling op de bestaande Ford ECOnetic-dieselmodellen met een lage CO2-uitstoot die dit jaar zijn geïntroduceerd, de Focus ECOnetic (115g CO2/km), de Mondeo (139g). Begin 2009 debuteert de Fiesta ECOnetic in Nederland. Deze extra zuinige Fiesta stoot 98 gram CO2/km uit en heeft een gemiddeld verbruik van 3,7 l/100 km.