28 februari 2011
 

Ford

Ford introduceert Sync in Europa

Autozine
28 februari 2011 | De Europese klanten van Ford zullen vanaf 2012 kunnen beschikken over "SYNC". SYNC, met de MyFord Touch-interface, werkt interactief en zorgt ervoor dat functies, instellingen en informatie gemakkelijk toegankelijk zijn voor de bestuurder, door middel van gesproken opdrachten, via de bedieningselementen op het stuurwiel of met een eenvoudige tik op het touchscreen in de middenconsole. Ford verwacht dat in 2015 bijna 2 miljoen nieuwe auto's in Europa met het systeem zullen zijn uitgerust.
 

SYNC draait op het Microsoft Windows Embedded Automotive-platform en biedt bestuurders een manier om hun mobiele apparatuur in de auto te bedienen en onderweg te communiceren met de buitenwereld.

Ford

Het belangrijkste kenmerk van SYNC is de spraakgestuurde bediening, die is ontwikkeld in samenwerking met Nuance, 's werelds belangrijkste leverancier van spraaktechnologie. Het systeem claimt te functioneren met het grote aantal verschillende talen en de variatie in accenten en woordgebruik binnen die talen in Europa. SYNC kan 10.000 opdrachten herkennen in 19 verschillende talen.

SYNC begrijpt Amerikaans, Brits en Australisch Engels; Europees en Canadees Frans; Europees en Amerikaans Spaans; en Europees en Braziliaans Portugees. Verder worden de Europese talen Duits, Italiaans, Nederlands, Russisch en Turks begrepen. Afgezien van de Europese talen kunnen ook opdrachten in talen als het Arabisch, Koreaans en Japans door het systeem worden verwerkt.

Ford

Dankzij de spraakherkenningsfunctie kan met spraakopdrachten ook het klimaatbeheersingssysteem worden bediend, evenals de audio- en entertainmentfuncties, het navigatiesysteem en, wat zeer belangrijk is, apparatuur die op de auto is aangesloten met de uitgebreide connectiviteitsvoorzieningen via Bluetooth of de USB-poort.

Het systeem biedt meer dan telefoonintegratie. Zo kunnen contactgegevens en foto's van het apparaat automatisch naar het autosysteem worden gekopieerd. Wanneer een compatibele telefoon op het systeem is aangesloten, kunnen met SYNC SMS-berichten worden opgehaald en voorgelezen. Voor het beantwoorden van berichten kan de bestuurder door middel van een spraakopdracht een keuze maken uit een lijst vooraf ingestelde standaardantwoorden.

Ford

Het uitlezen van media is mogelijk met behulp van de ingebouwde USB-poorten voor apparatuur zoals mp3-spelers, een SD-kaartpoort en RCA-ingangen voor audio en video.

SYNC kan van de auto bovendien een mobiele WiFi-hotspot maken. Het is mogelijk om zowel draagbare USB-modems als smartphones (via Bluetooth-tethering) op SYNC aan te sluiten, zodat een inkomende internetverbinding kan worden omgezet in een WiFi-broadcast in de auto. Dit betekent dat vijf passagiers in de auto via deze verbinding gebruik kunnen maken van Internet op hun apparatuur.

Ford