23 juni 2016
 

Ford

Ford introduceert sportieve ST-Line op Fiesta, Focus en Mondeo

Autozine
23 juni 2016 | Ford heeft de Ford Mondeo ST Line onthuld. De Mondeo ST-Line is de nieuwste telg in de onlangs onthulde ST-Line modelreeks, waarin een sportieve styling centraal staat die is geïnspireerd op Ford Performance-modellen. De ST-Line modellen zijn leverbaar met verschillende EcoBoost-benzine- en TDCi-dieselmotoren van 100 tot 203 pk.
 

Met sportieve designelementen voor zowel de carrosserie als het interieur, geïnspireerd op de Fiesta ST en Focus ST Performance-modellen, zijn de nieuwe ST-Line modellen ontworpen voor klanten die de sportieve uitstraling van de ST-modellen wensen, maar die niet het volledige prestatievermogen van ST-motoren en het chassis met sporttechnologieën hoeven te benutten.

Ford

De Fiesta ST-Line is leverbaar in een driedeurs- en een vijfdeursuitvoering en geldt als sportieve nieuwe toevoeging aan de bestverkochte compacte auto in Europa. De Fiesta ST Line is verkrijgbaar met de krachtige en meerdere malen bekroonde 1.0-liter EcoBoost-benzinemotor met 100 of 125 pk. De Fiesta ST-Line is voorzien van sportophanging en carrosseriestyling; unieke ontwerpen voor lichtmetalen velgen, sportstoelen, sportstuurwiel en lichtmetalen pedalen in het interieur.

De Focus ST-Line vijfdeurs- en Wagon-modellen versterken de aantrekkingskracht van de populaire gezinsauto. De Focus ST-Line voegt naast de 1.0 EcoBoost benzinemotor met 125pk, ook de 1.5 EcoBoost met 150pk toe aan het ST-Line keuzepallet.

Ford

De nieuwe Mondeo ST-Line is beschikbaar in zowel vier- als vijfdeurs uitvoering en als Wagon. De Mondeo ST-Line is beschikbaar met 160 of 203 pk sterke EcoBoost benzinemotor. Daarnaast is er een 2.0 TDCi dieselmotor met 150 pk leverbaar. De Mondeo ST-Line biedt een verbeterde rijdynamiek door de 10mm lagere sportophanging.

De Ford ST-Line-modellen beschikken over onder andere de volgende ST-stijlelementen:

Ford
  • Een trapezevormige voorgrille met honingraatdesign, mistlampen met donkere afwerkingen, en een lip onder aan de voorspoiler bij de Fiesta ST-Line en een bumperinlegstrook bij de Focus ST-Line
  • Een diffuser aan de achterkant bij alle modellen en een grote dakspoiler achter bij de Fiesta ST-Line. Bij de Mondeo is een dakspoiler standaard op de Wagon en optioneel voor de vijfdeurs uitvoering
  • Een zwarte taillelijn onder de ramen, diepe zijskirts en een badge met het ST-Line-logo op de voorspatborden
  • Unieke 16" lichtmetalen velgen bij de Fiesta ST-Line en 17" lichtmetalen velgen bij de Focus ST-Line, beide in Rock Metallic Grey. Bij de Mondeo ST-Line is er keuze uit nieuwe 18" lichtmetalen velgen met licht afgewerkt oppervlak of 19" lichtmetalen velgen in Rock Metallic Grey
  • Sportstoelen met rode stiksels en een stuurwiel van geperforeerd leer in ST-stijl met grijze stiksels
  • Pookknop in ST-stijl, een donkere geweven dakhemel, en instaplijsten voor de ST-Line

De Fiesta ST-Line kan per direct worden besteld en kost € 18.995,-. De prijzen voor de Focus en Mondeo ST-Line modellen volgen binnenkort.