2 februari 2011
 

Ford

Ford introduceert S-Max en Galaxy 1.6 TDCi

Autozine
2 februari 2011 | Het motorenassortiment van de Ford S-MAX en Galaxy is uitgebreid met een nieuwe 115pk / 85kW sterke 1.6 Duratorq TDCi common-rail turbodieselmotor met Ford Auto-Start-Stop systeem. Deze 1.6 TDCi motor produceert een koppel van 270 Nm binnen het bereik van 1.750 tot 2.500 tpm. De CO2-uitstoot van zowel de S-MAX als Galaxy 1.6 TDCi is 139 gram per kilometer. De Ford S-MAX 1.6 TDCi draagt het groene energielabel B en de Galaxy heeft een A-label.
 

De lage verbruikscijfers zijn mede het resultaat van de vele "ECOnetic Technology"-voorzieningen zoals "Smart Regenerative Charging", het "Eco Mode" bestuurders-informatiesysteem, de "Active Grille Shutter" en het onderhoudsvrije cDPF (coated Diesel Particulate Filter) die geen additieven nodig heeft voor filterregeneratie.

Ford

De Ford S-MAX 1.6 TDCi heeft een topsnelheid van 180 km/u en accelereert van 0-100 km/u in 13,0 seconden. De topsnelheid van de Ford Galaxy 1.6 TDCi is 178 km/u en de acceleratie van 0-100 km/u duurt 13,4 seconden.

Ford voorziet de S-MAX en Galaxy 1.6 TDCi in Nederland standaard van het Auto-Start-Stop systeem. Onder gecombineerde rijomstandigheden kan het Ford Auto-Start-Stop systeem het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met vijf procent verminderen. In de stad en in druk verkeer waarin veel wordt stilgestaan, kan deze besparing oplopen tot tien procent. Het Ford Auto-Start-Stop systeem beschikt over een duurzame startmotor die bestand is tegen het vaker starten van de motor.

Het systeem wordt gecomplementeerd met een IF-accu (Improved Flooded) die is voorzien van een VQ-module (Voltage Quality). Tijdens het herstarten van de motor houdt het systeem de stroomvoorziening naar elektrische componenten zoals het entertainmentsysteem in stand. Verder wordt de accustatus doorlopend in de gaten gehouden door het Battery Monitoring System. Dit systeem communiceert met het Ford Auto-Start-Stop systeem en voorkomt zo dat de motor uitgeschakeld wordt wanneer de accu onvoldoende lading heeft.

Ford

Een systeem van ingebouwde sensoren 'voelt' het als de bestuurder iets doet dat kan worden geïnterpreteerd als een poging om op te trekken, zoals het rempedaal loslaten of het gaspedaal of de koppeling intrappen. Zodra de bestuurder zich klaarmaakt om weer te gaan rijden, herstart het systeem in 0,3 seconde de motor.

De Ford S-MAX en Galaxy 1.6 TDCi zijn per direct te bestellen bij de Nederlandse dealers. De vanafprijs van de Ford S-MAX 1.6 TDCi (Titanium) bedraagt €39.266,-. De Ford Galaxy 1.6 TDCi (Titanium) is verkrijgbaar vanaf €42.839,-.