8 september 2010
 

Ford

Ford introduceert navigatiesysteem in binnenspiegel

Autozine
8 september 2010 | Ford introduceert een after-fit satellietnavigatiesysteem dat geheel is geïntegreerd in de achteruitkijkspiegel. Het systeem, dat in de plaats komt van de oorspronkelijke binnenspiegel, heet 'MirrorNavi' en stelt de bestuurder in staat om in één blik zowel de navigatiegegevens als het achteropkomende verkeer te zien. De bedrading wordt volledig weggewerkt zonder schade aan het dashboard te veroorzaken.
 

Het systeem is vast gemonteerd in de auto, zodat de bestuurder het niet iedere keer hoeft te (de-)monteren. Een bijkomend voordeel is dat er voor de bevestiging geen zuignappen worden gebruikt die sporen op de voorruit kunnen nalaten welke de aandacht van dieven zouden kunnen trekken.

Ford

De 'MirrorNavi' beschikt over getint en dimmend spiegelglas, wordt gevoed door de accu, is beveiligd tegen diefstal en kan door de Ford-dealer in een uur worden gemonteerd. Het systeem is beschikbaar voor alle Ford personen- en bedrijfsauto's, met uitzondering van de Ka en de Ranger.

De 'MirrorNavi' wordt voor Ford gemaakt door Garmin en Wollnikom en bevat een 3,5" touchscreen kleurenscherm, een intern geheugen en kaartslot, een geheugen met bestemmingen en een EcoRoute module. Het systeem bevat gedetailleerde 2D en 3D kaarten en gesproken instructies voor meer dan 70 landen en talen.

'MirrorNavi' kost € 499,- inclusief BTW en montagekosten.