14 februari 2018
 

Ford

Ford introduceert Chariot in Londen

Autozine
14 februari 2018 | Na de introductie in verschillende steden in de Verenigde Staten, start Chariot nu een dagelijkse shuttledienst voor forenzen in London om het reizen in de stad te vergemakkelijken. De dienst is bedoeld voor bewoners in stadsdelen waar de beschikbaarheid van het openbaar vervoer te wensen overlaat. Met Chariot worden forenzen de eerste en laatste kilometers van hun reis snel en comfortabel naar nabijgelegen ov-knooppunten en metrostations vervoerd.In Londen is de dienst vorige week met vier routes van start gegaan. De routes moeten een aanvulling vormen op het bestaande ov-systeem.
 

De vier routes in Londen zijn op basis van een gedetailleerde analyse van stedelijke gebieden opgezet om forenzen vanuit dichtbevolkte stadsdelen naar bestaande ov-netwerken te vervoeren. De routes zullen helpen om lacunes in de verbindingen tussen snelgroeiende wijken te verhelpen.

Ford

Tijdens de ochtend- en avondspits worden er elk uur tot wel zes shuttleritten uitgevoerd. Dit gebeurt met 14 zuinige Ford Transit minibussen. Deze bussen kunnen 14 passagiers vervoeren en mogen op de busbanen rijden. Zij zijn voorzien van wifi en airconditioning en opslagruimte boven de stoelen voor laptops en koffertjes. Vanaf de introductie zijn er een aantal Transit minibussen rolstoeltoegankelijk. De beroeps-chauffeurs hebben een opleiding gehad om hulpbehoevende passagiers te kunnen assisteren.

Via een smartphone-app kan de dichtstbijzijnde Chariot-route en het adres van het ov-knooppunt in de buurt worden opgezocht. Vervolgens zoekt de bijzonder gebruikersvriendelijke app het dichtstbijzijnde opstappunt. Passagiers kunnen een zitplaats boeken en in realtime zien waar de shuttles zich bevinden. De dienst wordt op werkdagen tijdens de spitsuren aangeboden.

Londen is de zesde stad waar Chariot actief is. In de Verenigde Staten is dit al in San Francisco, New York, Seattle, Columbus en Austin. De ridesharing-dienst kan potentieel deel uitmaken van de maatregelen om zowel verkeersopstoppingen als luchtvervuiling tegen te gaan, om lacunes in het ov-netwerk te verhelpen en om forenzen meer keuze te bieden. Het bedrijf bedient momenteel dagelijks 108 routes en heeft uitbreidingsplannen in nog meer steden, zowel in de VS als daarbuiten.