29 oktober 2009
 

Ford

Ford introduceert 4 LPG- en 3 CNG-modellen

Autozine
29 oktober 2009 | De Ford Fiesta, Focus, C-MAX en Mondeo zijn vanaf heden beschikbaar met een af-fabriek LPG-installatie. De LPG tanks worden gemonteerd in de uitsparing voor het reservewiel, waardoor de originele benzinetank volledig behouden blijft. Hiermee heeft de Fiesta 1.4 16v met een benzinetank van 45 liter en een LPG tank van 42 liter een actieradius van in totaal 1.200 kilometer.
 

De LPG-uitvoering van de Ford Mondeo is gebaseerd op de Flexifuel uitvoering, die zowel op reguliere benzine als bio-ethanol kan rijden. Op elke mengverhouding tot E85 (dat wil zeggen maximaal 85% bio-ethanol en 15% benzine) kan gereden worden. Indien voorzien van de nieuwe af-fabriek LPG-installatie is deze Mondeo geschikt voor maar liefst 3 verschillende brandstofsoorten.

Ford

Alle Ford LPG-modellen beschikken over een G3-erkenning, wat betekent dat deze in de relatief gunstige G3-klasse vallen voor de motorrijtuigenbelasting. De LPG tank van de Fiesta heeft een inhoud van 42 liter. De Focus en C-MAX beschikken over een LPG tank met een inhoud van 53 liter. De LPG tank van de Mondeo hatchback en sedan bedraagt 61 liter en die van de Wagon 50 liter.

Van de fossiele brandstoffen is CNG (aardgas) de schoonste soort. Rijden op deze brandstof reduceert de uitstoot van CO2 met maximaal 25% en brengt de uitstoot van fijnstof en stikstofoxiden zelfs terug tot nagenoeg nul. Aardgas kan dus bijdragen tot duurzame mobiliteit en een beter leefklimaat. Bovendien is het in grote hoeveelheden voorradig, ook in Nederland.

Ford

Ford introduceert 3 Ford modellen met een af-fabriek CNG-installatie. Deze CNG uitvoeringen van de Ford Focus, C-MAX en Transit onderscheiden zich van de meeste andere CNG modellen vanwege het feit dat ze ook met een volwaardige benzinetank zijn uitgerust. Dit heeft een gunstig effect op de actieradius. De CNG-installaties voor de Focus zijn leverbaar op de 3-deurs en 5-deurs hatchback. De CNG tank van de Focus en C-MAX heeft een capaciteit van 17 kilogram en die van de Transit maximaal 28 kilogram, afhankelijk van de manier van inbouw.

Hans Schep, Algemeen Directeur van Ford Nederland: "Met de toevoeging van de nieuwe Ford LPG- en CNG-uitvoeringen aan ons gamma van duurzame modellen, vergroten wij niet alleen de keuze in Ford´s die kunnen rijden op alternatieve brandstoffen, maar bieden wij ook een ´one-stop-shop´ voor klanten die een auto op LPG of CNG willen rijden. Onze klanten hoeven niet voor een derde partij te kiezen voor de (achteraf-)installatie en kunnen altijd terecht bij de Ford dealer voor reparaties en onderhoud. Dat maakt de keuze voor een duurzame Ford op LPG of CNG extra aantrekkelijk".

Ford