5 januari 2009
 

Ford

Ford gaat voor groen in 2009

Autozine
5 januari 2009 | Voor Ford staat 2009 grotendeels in het teken van duurzame mobiliteit. Ford toont een niet aflatende inzet om haar complete modelreeks continu schoner en zuiniger te maken. Die inspanningen hebben inmiddels geresulteerd in het feit dat 85% van alle in 2008 in Nederland verkochte Ford personenauto's een groen energielabel draagt. Deze schone en zuinige Ford modellen hebben niet alleen een gunstiger effect op het milieu, maar ook op de gebruikskosten voor de klant.
 

Hans Schep, Algemeen Directeur van Ford Nederland stelt: "Goede voorbeelden van onze inspanningen om de CO2-uitstoot van onze producten terug te dringen zijn de recentelijke aanpassingen aan onze meest verkochte MPV modellen. De Ford C-MAX 1.6 TDCi modellen dragen door deze aanpassingen nu een A-label en het overgrote deel van de Ford S-MAX en Galaxy uitvoeringen draagt een B-label. Een ander voorbeeld is de Ford Fiesta. Deze gloednieuwe Ford levert uitstekende prestaties tegen een laag verbruik en een lage CO2-uitstoot. Dit komt niet alleen omdat de motoren extra schoon en zuinig zijn, maar ook vanwege het feit dat deze nieuwe Ford 40 kg lichter is geworden dan zijn voorganger, ondanks het feit dat de nieuwe Fiesta meer ruimte, comfort en veiligheid biedt. Door geavanceerde technieken en extra sterk staal toe te passen is deze gewichtsbesparing gerealiseerd".

Ford

Andere voorbeelden van Fords toewijding aan het leveren van duurzame producten voor milieubewuste klanten zijn de Ford ECOnetic modellen. De Ford Fiesta ECOnetic bijvoorbeeld, die in het eerste kwartaal van 2009 op de markt wordt gebracht, wordt voortgedreven door een speciale versie van de 90 pk sterke 1.6 Duratorq TDCi met een gecoate Diesel Particulate Filter. Fords meest zuinige Fiesta realiseert een gemiddeld brandstofverbruik van 3,7 l/100 km en een CO2 uitstoot van 98 gram per kilometer. Eerder dit jaar heeft Ford de Mondeo ECOnetic (139 g/km) en de Ford Focus ECOnetic (115 g/km) op de markt gebracht. Er is tevens een nieuwe Ford Ka ECOnetic in ontwikkeling die op een later moment zal worden geïntroduceerd.

Ford is in Europa groot op het gebied van Flexifuel-auto's. Op de ranglijst van meest verkochte E85 Flexifuel-auto's in Nederland staat Ford dan ook met ruim 4.500 eenheden. Ford levert inmiddels Flexifuel modellen van de Ford Focus, C-MAX, Mondeo, S-MAX en Galaxy. De Ford Flexifuel-modellen worden aangedreven door een aangepaste benzinemotor die zowel op reguliere loodvrije benzine als op bio-ethanol kan rijden. Op elke mengverhouding tot E85 (dat wil zeggen maximaal 85% bio-ethanol en 15% benzine) kan gereden worden.

Ford

Onder de naam ECOboost ontwikkelt Ford een nieuwe generatie benzinemotoren die met fors lager brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot. In de Ford ECOboost benzinemotoren worden technologieën voor turbocharging en directe injectie gecombineerd, waardoor een lagere cilinderinhoud mogelijk is, maar waarbij het koppel en de prestaties wel zijn verbeterd. De Ford EcoBoost-benzinemotoren beloven een lager brandstofverbruik en een lagere uitstoot, zonder dat dit ten koste gaat van het prestatieniveau. In vergelijking met de huidige benzinemotoren met een soortgelijk vermogen en een groter volume, zijn deze nieuwe motoren naar verwachting 20 procent zuiniger. De eerste ECOboost motoren worden naar verwachting in 2010 geïntroduceerd.

Vanwege de extra lage CO2–uitstoot vallen sinds 1 januari 2009 alle Ford Ka uitvoeringen, 28 Fiesta uitvoeringen en 2 Focus uitvoeringen in de nieuwe fiscale bijtellingcategorie van 20%.

Ford