14 januari 2004
 

Ford

Ford Fiesta en Fusion nu leverbaar met volautomaat

Autozine
14 januari 2004 | Vanaf heden zijn de Fords Fiesta en Fusion ook met een volautomatische transmissie leverbaar. Deze geheel nieuwe Durashift viertraps automaat kan in combinatie met een 1,6-l 16V benzinemotor worden gemonteerd.
 

Naast de nieuwe Durashift viertraps automaat op de 1,6 16V benzinemotor, is op de Fiesta en Fusion ook de vijftraps semi automatische transmissie, een handgeschakelde versnellingsbak met automatische koppelingsbediening, leverbaar op zowel de 1,4 16V benzinemotor alsmede de 1,4 TDCi dieselmotor.

Ford

De nieuwe viertraps volautomaat beschikt over een aantal elektronische modules die de man of vrouw achter het stuur optimaal assisteren en het hunne bijdragen aan de rijdynamiek van de Fiesta of Fusion in kwestie. Het Electronic Throttle Cointrol (ETC) bijvoorbeeld zorgt voor een alerte kick-down, waarbij de berijder 'maar naar het gaspedaal hoeft te wijzen' om een snel terugschakelen te bewerkstelligen, bijvoorbeeld voor een inhaalmanoeuvre. Ook voor het rijden in heuvelachtige gebieden of over bergtrajecten heeft de Transmission Control Unit (TCU) speciale modules, die er zorg voor dragen dat steeds de juiste versnelling ingeschakeld blijft. Bij het afdalen wil dat zeggen dat steeds op de juiste wijze op de motor afgeremd kan worden, heuvelopwaarts voorkomt deze TCU dat onaangenaam en onnodig veel heen en weer wordt geschakeld. De berijder heeft uiteraard de mogelijkheid de transmissie en de diverse standen te fixeren, terwijl de 'overdrive uit' knop voorkomt dat tot in de vierde versnelling wordt opgeschakeld.

De meerprijs van de nieuwe Durashift automaat bedraagt € 1.300 (incl. BTW en bpm). Daarmee uitgerust komt bijvoorbeeld de prijs van een Ford Fiesta Trend 1,6 16V op € 16.650.- De Ford Fusion met Durashift is er vanaf € 18.250.-

Ford