25 oktober 2010
 

Ford Econo Check

Ford Econo Check helpt verbruik te verlagen

Autozine
25 oktober 2010 | Ford introduceert de Econo Check: een innovatieve service waarmee klanten kunnen besparen op hun brandstofkosten. De Ford Econo Check omvat een analyse van de rijstijl. Dit levert een voor elke bestuurder uniek rapport op met aanbevelingen over hoe het brandstofverbruik kan worden verminderd.
 

De Ford Econo Check bestaat uit de volgende drie stappen:

Ford
  1. Het inspecteren van de auto: Een monteur controleert de auto-onderdelen die het brandstofverbruik kunnen beïnvloeden. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar de bandenspanning en mogelijke verontreining van de luchtfilters. Indien nodig wordt de bandenspanning gewijzigd en worden de luchtfilters vervangen.
  2. Het verzamelen van gegevens: Er wordt een datalogger in de auto aangesloten. De datalogger is geprogrammeerd om alle aan het brandstofverbruik gerelateerde informatie te verzamelen. De datalogger verzamelt seven dagen lang informatie over de acceleratie, het schakelmoment, het toerental en de temperatuur van de motorkoelvloeistof.
  3. Het Econo Check-rapport: Nadat er voldoende gegevens zijn verzameld, wordt de datalogger uit de auto verwijderd. Ford leest de datalogger uit en analyseert de rijstijl van de bestuurder. De klant ontvangt per E-mail een Econo Check-rapport met persoonlijke aanbevelingen over de aanpassing van de rijstijl teneinde het brandstofverbruik zo veel mogelijk te verlagen.

Bernhard Mattes, Vice President FCSD Ford Europa: "Volgens ons is Ford de eerste fabrikant die een service als de Ford Econo Check aanbiedt voor bijna alle modellen die na 1998 geïntroduceerd zijn. Ford biedt milieubewuste klanten reeds op een groot aantal nieuwe modellen diverse milieubesparende ECOnetic technologieën, zoals de ECOnetic-diesels en efficiënte, nieuwe EcoBoost-benzinemotoren. Nu kunnen eigenaren van oudere Ford modellen, die nog niet van deze technieken zijn voorzien, ook het brandstofverbruik verlagen met deze Econo Check. Ford klanten zullen het verschil merken in het brandstofverbruik en dus in hun portemonee. Brandstof besparen is geld besparen en het milieu behouden!".

De klantenadviesprijs van de Ford Econo Check is € 29,-.

Ford