23 september 2011
 

Ford

Ford Door Edge Protector voorkomt schade

Autozine
23 september 2011 | Ford introduceert een nieuwe voorziening tegen deuken en krassen, een flinke en veel voorkomende schadepost voor automobilisten. Het systeem treedt automatisch in werking wanneer het portier wordt geopend. Er schuift dan binnen een fractie van een seconde een verborgen beschermingsstrip uit het portier, die als een stootkussen voortkomt dat de lak en carrosserie schade oplopen.
 

72 procent van de gezinnen met een eigen auto in Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk heeft wel eens een deuk of kras op een autoportier heeft opgelopen, zo blijkt uit onderzoek van Ford. Het herstellen van een deuk in een portier kan hoge kosten met zich meebrengen.

Ford

Autobezitters in Spanje lopen het grootste risico op schade aan hun autoportieren; maar liefst 83 procent had in het onderzoek van Ford blikschade gemeld. En ook al zijn de Britse gezinnen het voorzichtigst met hun auto, toch geeft 53 procent te kennen wel eens een kras of deuk in een portier te hebben gehad.

Ford Door Edge Protector biedt autobezitters bescherming tegen dit soort schade door al bij een portieropening van nog geen 150 mm volledig uit te klappen. In deze stand biedt het systeem bescherming tegen ruim 90 procent van alle obstakels bij de voorportieren en tegen 85 procent van de obstakels bij de achterportieren.

Ford

Door Edge Protector biedt maximale bescherming bij een minimale gewichtstoename en heeft geen gevolgen voor bestaande mechanismen of de bescherming tegen botsingen van opzij. Het systeem klapt in binnen 60 milliseconde voor het geval dat een portier wordt dichtgeslagen, en bevat zelfs een koppelingsmechanisme om schade te voorkomen indien de strip niet in de uitsparing kan terugklappen. De speciale samenstelling van het rubber staat borg voor duizenden gebruikscycli en een bijzonder stille werking bij het in- of uitklappen. En mocht de beschermende flap ooit verslijten, dan kan hij simpel worden verwijderd door er een nieuwe in te klikken.