20 april 2010
 

Ford

Ford continueert sloopregeling

Autozine
20 april 2010 | De Nederlandse overheid heeft besloten om woensdag a.s. om 17.00 uur een punt te zetten achter de sloopregeling die vorig jaar werd ingevoerd. Ford heeft naar aanleiding daarvan besloten zelf een vervolg te geven aan die regeling en introduceert daarom per direct de vernieuwde Ford EcoPremie. Automobilisten die bij de Ford-dealers bij aanschaf van een nieuwe Ford een auto ouder dan vier jaar inruilen, komen automatisch in aanmerking voor de Ford EcoPremie, die kan oplopen tot 1.750 euro.
 

"Ford stopt al jaren veel energie in het schoner en zuiniger maken van het Ford modellengamma, door nieuwe, efficiënte modellen met moderne technologieën op de markt te brengen, die een stuk vriendelijker zijn voor het milieu", verklaart Gerard Bolder, Algemeen Directeur van Ford Nederland. "De sloopregeling die de overheid vorig jaar heeft ingevoerd heeft op dat gebied een belangrijke bijdrage geleverd en wij hebben dat initiatief direct ondersteund met onze eigen Ford EcoPremie. Onze mening is echter dat deze klus, het verjongen van het wagenpark, nog lang niet geklaard is. Daarom geven wij nu een passend vervolg op de sloopregeling met onze eigen, vernieuwde Ford EcoPremie".

Als onderdeel van de Ford EcoPremie ontvangen kopers van een nieuwe Ford personenauto automatisch een premie bij inruil van een auto ouder dan vier jaar. Voor auto's tussen de vier en elf jaar oud bedraagt de EcoPremie 750 euro, eigenaren van auto's ouder dan elf jaar ontvangen 1.750 euro bij inruil.