15 december 2008
 

Ford

Ford breidt Flexifuel-aanbod uit

Autozine
15 december 2008 | Ford voert in Europa diverse modellen die zowel op reguliere benzine als op brandstof met een maximaal gehalte van 85% bio-ethanol kunnen rijden. Met de introductie van Flexifuel-uitvoeringen van de Mondeo, Galaxy en S-MAX versterkt Ford het aanbod. Brandstofleverancier Tamoil, de grootste aanbieder van E85 in Nederland, ondersteunt deze inspanningen door de substantiële prijsverlaging van E85 eerder dit jaar én en heeft inmiddels 22 tankstations voorzien van een E85 vulpunt.
 

De Ford Mondeo, Galaxy en S-MAX zijn met onmiddellijke ingang leverbaar met de 145 pk/107kW sterke 2.0 16v Flexifuel-motor. Deze drie modellen zijn voorzien van het groene B-energielabel. Ford dankt zijn succes in E85 Flexifuel-modellen met name aan het feit dat deze milieubewuste uitvoeringen geen meerprijs of zelfs een minderprijs hebben ten opzichte van de vergelijkbare uitvoeringen met een benzinemotor. Tot nu toe waren van de Ford Focus en C-MAX al Flexifuel-varianten in ons land leverbaar.

Ford

Om de propositie van de drie nieuwe Flexifuel-modellen te versterken, biedt Ford de Mondeo, Galaxy en S-MAX Flexifuel tijdelijk aan voor een prijs die € 1.500,- lager ligt dan die van de vergelijkbare benzineversie.

Tevens kunnen deze nieuwe Flexifuel-modellen worden uitgerust met een Business Pack. Het Business Pack kost normaliter € 2.000,-, maar is tijdelijk beschikbaar op de Flexifuel-modellen voor € 850,-. Het Business Pack bestaat uit: DVD navigatiesysteem met 7" touchscreen, premium audiosysteem met CD/MP3-speler en 8 speakers, parkeersensoren voor en achter, Bluetooth-verbinding voor de telefoon, voicecontrol-bediening voor het audiosysteem, de telefoon, het navigatiesysteem en de klimaatregeling.

Ford