28 april 2011
 

Ford

Ford breidt Design Centre uit

Autozine
28 april 2011 | Met het leggen van de eerste steen, is officieel een begin gemaakt aan de 11,6 miljoen euro kostende uitbreiding van het Ford Design Centre in Keulen-Merkenich. Dit gebeurde door burgemeester J├╝rgen Roters en Martin Smith, Executive Design Director, Ford Europa.
 

Smith merkte op dat belangrijke modellen als de Ford Fiesta en de nieuwe Ford Focus niet alleen in Duitsland worden geproduceerd, maar ook grotendeels in Keulen zijn ontwikkeld.

Ford

De uitbreiding die aan het einde van het jaar moet zijn voltooid, omvat een nieuwe ruimte van 3.000 vierkante meter die, verdeeld over twee verdiepingen, ruimte biedt aan 100 nieuwe werkstations. De nieuwbouw zal worden uitgerust met een zogenoemde 'powerwall' waarop in een driedimensionale en virtuele omgeving voertuig- en conceptdesigns kunnen worden geprojecteerd.

Het project omvat ook een modernisering van de bestaande designstudio's en de installatie van nieuwe, computergestuurde apparatuur waarmee zeer nauwkeurig kleimodellen van nieuwe auto's kunnen worden geproduceerd.

Ford

"Wij onderscheiden ons door ons uitmuntend design en dat is ook wat onze klanten zo waarderen", zegt Martin Smith. In 2005 hebben we met Ford kinetic Design een nieuwe designtaal ontwikkeld die onze modellen een opvallend en bovenal dynamisch uiterlijk verschaft. De expertise van ons designteam in Keulen-Merkenich maakt dat kinetic Design wereldwijd gezien voor Ford steeds belangrijker wordt. Voor het designteam zal het nieuwe gebouw een geweldige en stimulerende werkplek betekenen".