15 april 2015
 

Ford

Ford produceert vijfmiljoenste EcoBoost-motor

Autozine
15 april 2015 | Ford heeft een mijlpaal bereikt in de productie van de brandstofbesparende EcoBoost-benzinemotoren: sinds de introductie van deze motorenlijn in 2009 zijn er wereldwijd vijf miljoen exemplaren geproduceerd.
 

De EcoBoost-motor werd in 2010 in Europa geïntroduceerd, en afgelopen jaar was een op de vier nieuwe Ford-auto's die in Europa werd verkocht uitgerust met EcoBoost-technologie. De populairste versie is de 1,0-liter EcoBoost-motor, die in 2014 voor de derde keer op rij werd uitgeroepen tot 'International Engine of the Year'.

Ford

Meer dan 230.000 Fords die in Europa zijn verkocht, zijn uitgerust met de 1,0-liter motor. Deze motor is inmiddels beschikbaar voor tien verschillende modellen, van de Fiesta tot de Mondeo, en wordt voor de Europese markt in Duitsland (Keulen) en Roemenië (Craiova) geproduceerd.

De 1,0-liter EcoBoost-motor met 140 pk van Ford, die sinds vorig jaar in Europa beschikbaar is voor de Fiesta Red Edition en de Black Edition, is de krachtigste 1,0-liter motor in productieauto's ooit. EcoBoost-technologie is ook de drijvende kracht achter de Ford Mustang. In de eerste maand dat de nieuwe Mustang in Europa beschikbaar was, werd bij de helft van alle modellen die online werden geconfigureerd voor de 2,3-liter EcoBoost-motor met 314 pk gekozen.

De vijfmiljoenste auto, een 1,0-liter Ford Focus, werd geproduceerd in de assemblagefabriek in Michigan. Wereldwijd worden elke maand meer dan 200.000 EcoBoost-motoren geproduceerd, waaronder 1,5-liter, 1,6-liter, 2,0-liter en 2,3-liter viercilindermotoren en 2,7-liter en 3,5-liter V6-motoren.