18 juni 2015
 

Ford

Ford 1.0-liter EcoBoost is Engine of the Year

Autozine
18 juni 2015 | Ford heeft bekend gemaakt dat de kleine 1.0-liter EcoBoost benzinemotor, die vanwege het  lage brandstofverbruik en het hoge prestatievermogen, de achtste prijs in vier jaar tijd heeft gekregen bij de "International Engine of the Year Awards" 2015.
 

Voor het vierde achtereenvolgende jaar is de Ford 1.0-liter EcoBoost uitgeroepen tot "Best Engine Under 1.0-litre". Een jury van 87 autojournalisten uit 35 landen beoordeelde de 1.0-liter Ecoboost als winnaar in zijn klasse op basis van rijcomfort, prestaties, zuinigheid, verfijning en technologie. Vorig jaar was de 1.0 liter EcoBoost de eerste motor die drie keer op rij werd uitgeroepen tot algehele "International Engine of the Year". In 2012 kreeg de motor de titel "Best New Engine".

Ford

In Europa kunnen tien modellen worden uitgerust met de 1.0-liter EcoBoost-motor. In 2014 was een op de vijf nieuwe Ford's uitgerust met de 1.0-litereenheid. Voor de Fiesta was dit zelfs bijna twee op de vijf.

De 1.0-liter EcoBoost, die beschikbaar is met 100 pk, 125 pk en 140 pk wordt geproduceerd in de Europese Ford-fabrieken in Duitsland (Keulen) en Roemenië (Craiova) en is nu wereldwijd in 72 landen leverbaar. Eerder won de motor ook al de International Paul Pietsch Award 2013 voor technologische innovatie in Duitsland, de Dewar Trophy van de Royal Automobile Club in Groot-Brittannië en de Breakthrough Award van het tijdschrift Popular Mechanics in de Verenigde Staten. Ford is de eerste autofabrikant die een prijs heeft gewonnen van Ward's 10 Best Engines voor een driecilindermotor.

Ford is samen met techniekpartners in de Schaeffler Group een nieuw dual-mass vliegwiel aan het testen. Dit maakt cilinderdeactivering in een breder bereik van motorbelastingen en motortoerentallen mogelijk en draagt tevens bij tot het minimaliseren van het geluids-, trillings- en stugheidsniveau. Wegtests met een werkend prototype bij het European Research and Innovation Centre in Aken lieten een tot wel 6 procent lager brandstofverbruik zien.