3 november 2005
 

Ford

Facelift voor Ford Fiesta en Fusion

Autozine
3 november 2005 | Ford heeft de Fiesta en Fusion op een aantal punten gewijzigd. Zo kregen ze allebei een verfrist uiterlijk, waardoor ze optisch meer verschillen dan voorheen, terwijl het interieur van de twee met een geheel nieuw dashboard en een nieuwe afwerking ingrijpender werd opgewaardeerd. Bovendien is een aantal voorzieningen toegevoegd aan de lijst van standaarduitrusting en opties.
 

De nieuwe versies van de Fiesta en de Fusion kregen een herziene exterieurstyling waarmee beide auto's een frissere uitstraling krijgen en hun verschillende karakter duidelijker tot uiting komt. De neuspartij van de Fiesta straalt nu een en al vriendelijkheid uit, terwijl het front van de Fusion een sportiever tintje kreeg. Zowel de Fiesta als de Fusion hebben nu buitenspiegels en deurgrepen in carrosseriekleur op de duurdere uitvoeringen, en het assortiment wielen is uitgebreid.

Ford

Ook het interieur is opgewaardeerd. Er is een ruimere keuze uit materialen voor dat interieur en aan de afwerking wordt meer aandacht geschonken dan voorheen. De mate waarin de klant het interieur kan inrichten naar zijn persoonlijke en individuele wensen is uitgebreid. Zowel de Fiesta als de Fusion zijn voorzien van een geheel nieuw dashboard in twee lagen, dat is voorzien van een instrumentenpaneel met anders vormgegeven en gemakkelijker af te lezen instrumenten. Het bovengedeelte van het dashboard is voorzien van zachte materialen, verkrijgbaar in diverse kleuren die antireflecterend werken.

Ook de elektrische voorzieningen zijn verbeterd. Er zijn bijvoorbeeld diverse spraakgestuurde functies en meer mogelijkheden voor de eigenaar om de werking van sommige systemen aan te passen aan de persoonlijke voorkeur. De optie power park spiegels is volledig nieuw. Bij afsluiten van de auto klappen de spiegels automatisch in en bij het openen nemen ze hun normale positie weer in. De koplampen kunnen ook in de "follow-me-home" stand worden gezet, zodat ze dertig seconden blijven branden nadat de auto is afgesloten, om de weg naar de voordeur te verlichten. Daarnaast gaan de zijlichten automatisch branden als de portieren op afstand worden ontgrendeld.

Ford

Wat niet is veranderd is het aanbod van motoren. De Fiesta (nog steeds als 3- of 5-deurs) blijft leverbaar met een ongewijzigde keuze uit vier benzinemotoren en twee dieselmotoren. Voor de Fusion zijn er twee benzinemotoren en twee dieselkrachtbronnen. Beide modellen zijn leverbaar met een veelvoud aan versnellingsbakken, waaronder de handgeschakelde Durashift, de Durashift automaat met 4 versnellingen en de handgeschakelde Durashift EST.