30 maart 2016
 

Ford

Driving Skills for Life ook dit jaar naar Nederland

Autozine
30 maart 2016 | Ford heeft bekendgemaakt dat het in 2016 2,9 miljoen euro extra investeert in zijn gratis trainingsprogramma, zodat nog eens 7.000 automobilisten in de leeftijd van 18 tot 24 jaar in heel Europa de training kunnen volgen.Ford Europa heeft sinds 2013 al 9,6 miljoen euro geïnvesteerd in het bekroonde DSFL-programma, dat een afkorting is voor Ford Driving Skills for Life. Dit jaar verzorgt Ford voor het eerst gratis trainingen in Finland en Polen. Tegelijkertijd worden de trainingsprogramma's in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Roemenië, Rusland, Spanje, Turkije en het Verenigd Koninkrijk voortgezet.
 

Auto-ongelukken zijn de belangrijkste doodsoorzaak onder Europeanen tussen de 18 en 24 jaar. Ford heeft al 13.500 jonge automobilisten in Europa een gratis praktijktraining gegeven waarin aandacht wordt besteed aan het onderkennen van risico's, rijvaardigheid en het omgaan met snelheid en afstand houden. Het programma behandelt ook de risico's van het gebruik van sociale media achter het stuur, zoals sms'en en selfies maken achter het stuur, evenals de gevaren van rijden onder invloed van drank en drugs.

Ford

"Er verongelukken te veel jonge volwassenen door een gebrek aan ervaring in combinatie met het maken van verkeerde keuzes", zegt Jim Graham, manager van Ford DSFL. "Met deze nieuwe investering van € 2,9 miljoen in 2016 kunnen we nog eens 7.000 jonge automobilisten de kennis en vaardigheden bijbrengen die hen het leven kunnen redden."

Ford was naar eigen zeggen de eerste autofabrikant met een gratis uitgebreide praktijktraining voor automobilisten die net hun rijbewijs hebben. Sinds de introductie elf jaar geleden in de Verenigde Staten heeft Ford DSFL wereldwijd al meer dan 650.000 automobilisten getraind.

Ford

Voor DSFL werkt Ford samen met Europese veiligheidsorganisaties, zoals het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid, Association Prévention Routière in Frankrijk, de Deutscher Verkehrssicherheitsrat in Duitsland, de Italiaanse ACI, Road Safety Russia in Rusland, de Spaanse Dirección General de Tráfico en de Royal Society for the Prevention of Accidents, Brake en de AA Driving School in het Verenigd Koninkrijk. Ford wil in 2016 nog meer veiligheidspartners bij het project betrekken.

Vrijwel alle Europese deelnemers die vorig jaar na afloop van het Ford DSFL-programma aan een kort onderzoek deelnamen, zeiden dat ze zich zelfverzekerder voelden na de training en dat ze het programma zouden aanbevelen bij vrienden. Sommige deelnemers van DSFL 2014 gaven zelfs aan dat ze hun nieuwe vaardigheden al hadden gebruikt om een ongeluk te voorkomen.

Ford

Op 23, 24 en 25 september 2016 vindt in Lelystad de tweede editie plaats van Driving Skills for Life in Nederland. Ford organiseert op die dagen in samenwerking met instructeurs van ProDrive Training DSFL voor ongeveer 450 jonge automobilisten van 17 t/m 24 jaar oud.