6 september 2011
 

Ford

Drie nieuwe ECOnetic modellen bij Ford

Autozine
6 september 2011 | Ford Motor Company heeft vandaag plannen aangekondigd om medio 2012 uiterst zuinige versies van de Ford Focus en Ford Fiesta op de Europese markt te brengen. De plannen maken deel uit van een bredere strategie om onder het ECOnetic Technology-label meer milieuvriendelijke technologie├źn toe te passen in de hele modellenreeks.
 

Tijdens de Frankfurt Motor Show die volgende week van start gaat, zal Ford twee nieuwe uiterst zuinige modellen laten zien die tot de nok toe zijn gevuld met geavanceerde brandstofbesparende technologie. De nieuwe Focus ECOnetic Technology (de eerste Ford-diesel met "lean NOx-adsorptietechnologie") heeft een uitstoot van 89 g/km en de nieuwe Fiesta ECOnetic Technology een uitstoot van 87g/km. De Focus heeft een gemiddeld verbruik van 3,4 liter per 100 kilometer, de Fiesta neemt met een tiende liter minder genoegen.

Ford

Daarnaast is Ford van plan in Frankfurt een Ford Focus te presenteren die wordt aangedreven door de nieuwe 3-cilinder, 1.0-liter EcoBoost-motor, een krachtbron die niet alleen ontzettend zuinig maar dankzij de directe brandstofinjectie en de turbocompressor toch krachtig zou zijn.

In de tweede helft van 2012 zal circa de helft van alle verkochte Ford-modellen in Europa het ECOnetic Technology-label dragen. Naar verwachting zal medio 2013 twee derde van alle verkochte Fords dat label dragen. De personenwagens met dit label zullen worden uitgerust met een 1.0-liter of 1.6-liter EcoBoost-benzinemotor of een 1.6-liter TDCi-dieselmotor. De bedrijfswagens krijgen de zuinige Stage V TDCi-dieselmotor als krachtbron.