5 december 2014
Ford Mondeo
Nieuws

Ford Mondeo

Vijf EuroNCAP sterren voor Ford Mondeo

5 december 2014 - De onafhankelijke botsproevenautoriteit Euro NCAP heeft de maximale vijfsterren veiligheidsscore toegekend aan de volledig nieuwe Ford Mondeo. De nieuwe Mondeo is de eerste Ford die Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection aanbiedt. Hiermee remt de auto zelfstandig om aanrijdingen met voetgangers te voorkomen.

Ook nieuw in de Mondeo is de opblaasbare veiligheidsgordel achterin. Bij een ongeval zwelt de veiligheidsgordel op om de vrijkomende krachten over een lichaamsoppervlak te verdelen dat vijf maal groter is dan in het geval van een traditionele veiligheidsgordel.

Ford Mondeo

Andere technieken die de veiligheid van de Mondeo vergroten zijn:

  • Dynamische LED-koplampen, die zorgen voor de nabootsing van licht overdag met het heldere licht van volledige LED-koplampen, gecombineerd met Ford's Adaptive Front Lighting System
  • Ford MyKey, waarmee eigenaren in staat zijn om de sleutel te programmeren, normaal gesproken voor beginnende bestuurders, waardoor inkomende telefoongesprekken kunnen worden geblokkeerd en de topsnelheid kan worden beperkt
  • Active City Stop, is ontworpen om bestuurders te helpen aanrijdingen bij een lage snelheid te voorkomen
  • SYNC 2 met Emergency Assistance, een spraakgestuurde technologie waardoor bestuurders hun blik op de weg gericht en hun handen aan het stuur kunnen houden. In geval van een ongeval kunnen inzittenden direct worden verbonden met lokale hulpdiensten

De carrosserie van de volledig nieuwe Mondeo is voor 61% vervaardigd van hoogwaardig staal en er is gebruik gemaakt van hydrogevormd hoogwaardig staal voor de voorste raamstijlen en de dakconstructie, waardoor de binnendringende vervorming bij een aanrijding van opzij met maximaal 64 mm is verminderd.

Ford Mondeo

Tot andere ontwikkelingen voor de structuur behoren een anti-roll bar die is ontworpen om te zorgen dat de versnellingsbak zoveel mogelijk op zijn plaats blijft bij een frontale aanrijding en dat de stuurinrichting niet beweegt. Versterkte dorpels, vervaardigd van een speciale roestvrijstaallegering zorgen voor een verbeterde bescherming bij zijwaartse aanrijdingen.

De nieuwe Mondeo is nu in verschillende versies te bestellen: als vijfdeurs, wagon en als vierdeurs Mondeo Hybrid; het eerste hybridemodel dat door Ford in Europa gebouwd en verkocht wordt.

Ford Mondeo