17 april 2015
Ford Mondeo

Ford Mondeo

Ford onthult Mondeo Vignale

Autozine
17 april 2015 | Ford onthult de productieversie van de Ford Vignale Mondeo, het eerste model dat wordt geïntroduceerd als onderdeel van de unieke Vignale-product- en eigenaarservaring. Elk Ford Vignale-model wordt met de hand afgewerkt in het speciale Vignale Centre in de Ford-fabriek in Valencia. De Ford Vignale Mondeo is leverbaar als 4-deurs en Wagon en biedt extra verfijning met het Europese debuut van de Active Noise Cancellation-technologie van Ford. Verder beschikt de Vignale Mondeo over een uniek design en uitrustingsniveau met gewatteerd lederen interieur met 'tuxedo'-stiksel, exclusieve Vignale Nocciola-metaallak en speciale lichtmetalen velgen.

Op zoek naar een Ford Mondeo?
bynco heeft er 12 vanaf € 14.040,-

Ford Mondeo

Vignale-klanten ontvangen een persoonlijke service die is afgestemd op hun behoeften. Daarbij worden ze ondersteund door een Vignale-relatiemanager en kunnen ze gebruikmaken van Vignale OneCall, de gratis 24-uurs telefonische klantenservice.

Ford Mondeo

De nieuwe Vignale Service-app van Ford biedt klanten op GPS gebaseerde services, waaronder Vignale Park Me. Met deze dienst kunnen bestuurders bijhouden waar zij hun auto precies hebben geparkeerd en hoeveel tijd is verstreken. De app kan bestuurders daarnaast helpen bij het vinden van een benzinestation, en de bestuurder kan met één druk op de knop contact opnemen met de hulpdiensten of Vignale OneCall.

Het innovatieve Active Noise Cancellation-systeem van Ford zorgt voor een grotere verfijning van het interieur. Het systeem gebruikt drie microfoons die op strategische plaatsen in het interieur zijn aangebracht om het motorgeluid te controleren. Met een geavanceerde audiotechnologie worden via het geluidssysteem tegengestelde geluidsgolven verzonden om algehele rijgeluiden en de sfeer in het interieur te verbeteren.

Ford Mondeo

Het interieur van de Ford Vignale Mondeo is ook voorzien van krachtiger geluiddempend materiaal, zodat rijgeluiden zo min mogelijk in de cabine binnenkomen. Akoestisch glas zorgt ervoor dat windruis wordt beperkt tot een niveau dat zelfs acceptabel is voor auto's in het duurdere segment.

De integrale multilink-wielophanging van Ford zorgt ervoor dat met name passagiers achterin meer kunnen genieten van een aangename rit. De ophanging beperkt daarnaast de hoeveelheid geluid doordat de wielen verder naar achteren bewegen bij het nemen van hobbels. Het comfort van de voorpassagiers kan worden geoptimaliseerd met de Ford-multicontourstoelen met "Active Motion"-massagefunctie. De stoelen zijn ontwikkeld om de vermoeidheid van de spieren te verminderen, vooral tijdens lange ritten. Voor deze stoelen is gebruikgemaakt van een systeem van 11 kussens om dijen, billen en onderrug vrijwel ongemerkt te masseren.

Ford Mondeo
AutoCoach

De stoelen van de Ford Vignale Mondeo zijn beschikbaar met een exclusieve lederen Vignale-bekleding. De bekleding, die voor een optimale precisie met een laser wordt gesneden, heeft een uniek zeskantig quiltpatroon. De soft-touch bekleding is ook aangebracht op het dashboard, de middenconsole, de armsteun en de portierarmsteunen.

De exclusieve styling is ook doorgevoerd naar het exterieur, waar een gestroomlijnd, aansprekend design een afspiegeling vormt van de nieuwste internationale designtaal van Ford. Verder komt de exclusieve styling tot uiting in details als:

Ford Mondeo
  • Een bovengrille met uniek zeshoekig Vignale-design in een donkere, matte metaallakafwerking en een gepolijste aluminium omlijsting
  • Een hoogglanzende benedengrille met verchroomde omtrek
  • Verchroomde portierlijsten en buitenspiegels
  • Een hoogglanzende afwerking van de raamstijl, de kap van de buitenspiegels en de stijlen van de portierruiten en achterruit

De exclusiviteit van het model wordt verder benadrukt met de speciale 18 inch lichtmetalen Vignale-velgen en exclusieve Vignale Nocciola-lak. De Ford Mondeo Vignale wordt standaard voorzien van metaallak, en is leverbaar in diverse kleuren, waaronder Vignale Black, Vignale Silver en hoogwaardige vierlaags Vignale White.

De Ford Vignale Mondeo is exclusief leverbaar met krachtige motoren, waaronder de 2.0-liter EcoBoost-benzinemotor, 2.0 TDCi-dieselmotor en de benzine-elektrische hybride motor met 187 pk.

Ford Mondeo

De 2.0-liter EcoBoost-motor is leverbaar met 203 en 240 pk en een automatische transmissie met zes versnellingen. De 2.0-liter TDCi-motor met 180 pk is leverbaar met een handgeschakelde transmissie met zes versnellingen en een automatische PowerShift-transmissie en is voorzien van het iAWD-systeem van Ford, waarmee kan worden geschakeld tussen voorwielaandrijving en vierwielaandrijving. Daarnaast kan worden gekozen voor de nieuwe 2.0-liter TDCi-dieselmotor met 210 pk van Ford. Deze reageert sneller en levert 450 Nm koppel bij 2000 tpm.

De Ford Vignale kan in Europa uitsluitend worden besteld bij Vignale Lounges, die zijn geïntegreerd in de nieuwe FordStores. FordStores zijn gericht op het merk Ford en bieden het volledige product- en dienstenaanbod van Ford aan. De speciaal opgeleide Vignale-medewerkers zorgen dat aan de specifieke behoeften van klanten wordt voldaan. In 2015 zal Ford 200 FordStores in Europa openen, en dit netwerk zal in de toekomst worden uitgebreid tot 500 locaties.

Ford Mondeo
Wittebrug

De unieke Vignale Collection, die is ontwikkeld door het Ford-designteam achter de Vignale-modelreeks, kan ook worden ervaren en besteld bij de Vignale Lounges. De Vignale Collection 2015, die over designelementen van de Ford Vignale beschikt, omvat de Vignale Weekender, een exclusieve reistas die is onderscheiden met de prestigieuze iF Design Award en waarin de voor de Vignale kenmerkende trapezevormige grille, het gewatteerde patroon van de met de hand afgewerkte stoelen en de contouren van de motorkap zijn terug te vinden.

Verder omvat de collectie een schoudertas, handgemaakt van exclusief, hoogwaardig leer dat speciaal hiervoor is geselecteerd, een portemonnee, een geldclip, een iPhone-hoes, een visitekaartjeshouder en een ambachtelijk in Milaan gemaakte zijden sjaal en stropdas.

Ford Mondeo

Klanten profiteren van een aantal exclusieve diensten, zoals het vanaf een huis- of kantooradres ophalen en afleveren van de auto voor onderhoudsbeurten. Deze worden gepland op momenten die de eigenaar het beste uitkomt. Ford Vignale-modellen worden altijd met de grootste zorg behandeld en worden voor aflevering aan de klant volledig gereinigd.

Ford Vignale-klanten kunnen daarnaast 24 uur per dag voor aanvullende hulp contact opnemen met de deskundige adviseurs van Vignale OneCall. De interactie met de klant staat centraal, ongeacht of het gaat om het beantwoorden van een technische vraag, het inplannen van een bezoek aan de FordStore, het oplossen van een klacht of het boeken van een servicebeurt.

De prijzen voor de Vignale Mondeo beginnen bij €44.945,- voor de handgeschakelde 2.0 TDCi met 180pk in 4-deurs uitvoering. De 4-deurs Vignale Mondeo met 203pk EcoBoost-benzinemotor en zestraps automaat kost €47.745,-. De 4-deurs Vignale Mondeo Hybrid met 20% bijtelling staat voor €45.195,- op de prijslijst. De meerprijs voor de Wagon is €1.500,-.

XLLease
Ford verlaagt prijs Mondeo Hybrid 2021Ford verlaagt prijs Mondeo Hybrid 2021
13 november 2020
Ford prijst vernieuwde Mondeo 2019Ford prijst vernieuwde Mondeo 2019
22 februari 2019
Ford verlaagt prijs Mondeo HybridFord verlaagt prijs Mondeo Hybrid
3 januari 2018
Ford Mondeo nu met 1.0-liter EcoBoostFord Mondeo nu met 1.0-liter EcoBoost
12 december 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum