22 augustus 2014
Ford Mondeo

Ford Mondeo

Ford maakt prijzen nieuwe Mondeo bekend

Autozine
22 augustus 2014 | Ford maakt de prijzen van de gloednieuwe Mondeo bekend. De nieuwe Ford Mondeo-lijn omvat in eerste instantie de Trend- en Titanium-modellen, die verkrijgbaar zijn met EcoBoost benzine- of TDCi dieselmotoren of als Hybrid. Medio oktober introduceert Ford meer Mondeo uitvoeringen, waaronder de Ambiente (het basismodel), de 1.0 EcoBoost en vierwielaangedreven varianten. De nieuwe Mondeo is leverbaar als vierdeurs sedan (alleen Hybrid), vijfdeurs hatchback of wagon.

Op zoek naar een Ford Mondeo?
bynco heeft er 12 vanaf € 14.040,-

Ford Mondeo

De geheel nieuwe Mondeo is de eerste Europese Ford die wordt gebouwd op het nieuwe, mondiale CD-segmentplatform en is tevens de eerste Ford waarbij de nieuwe generatie van de integrale multilink-achterwielophanging wordt toegepast, voor meer raffinement en dynamiek.

Ford Mondeo

Direct vanaf de introductie is de Mondeo leverbaar met de 1.5-liter en 2.0-liter EcoBoost benzinemotoren. Begin 2015 wordt de 1.0-liter EcoBoost benzinemotor aan het assortiment toegevoegd. Tevens direct leverbaar zijn de 1.6-liter en 2.0-liter TDCi dieselvarianten. De Mondeo 1.6 TDCi heeft een voor CD-segment diesels lage CO2-uitstoot van 94 g/km.

De vierdeurs Mondeo Hybrid combineert een speciaal ontwikkelde 2.0-liter benzinemotor met een elektromotor en een lithium-ionaccu van 1,4 kW om een geoptimaliseerd brandstofverbruik en een lage CO2-uitstoot mogelijk te maken. De Mondeo Hybrid is de eerste benzine-hybride van Ford in Europa. De gemiddelde CO2-uitstoot van deze zuinige Mondeo is 99 g/km.

De geheel nieuwe Mondeo brengt de adaptieve LED-verlichtingstechnologie van Ford naar Europa. De geheel met LED's uitgeruste koplampen zijn voorzien van het Adaptive Front Lighting System van Ford, waarbij de hoek en de intensiteit van de lichtbundel continu worden aangepast aan de omstandigheden.

Ford Mondeo

De geheel nieuwe Mondeo is tevens  leverbaar met een parkeerassistent, waarmee bestuurders niet alleen kunnen fileparkeren, maar ook loodrecht kunnen inparkeren. Deze parkeerfunctie biedt tevens Park-Out Assist, waarbij bestuurders worden geholpen bij het uitparkeren uit fileparkeerplekken, en Side Parking Aid, met zowel een scherm waarop de situatie wordt weergegeven als een hoorbaar waarschuwingssignaal bij obstakels naast, voor en achter de auto.

De Mondeo beschikt over vele aanvullende bestuurdersassistentiesystemen, bijvoorbeeld Active City Stop, dat de remmen voorbereidt als er een dreigende botsing wordt gedetecteerd en dat, als er geen reactie is van de bestuurder, bij snelheden onder 40 km/h de remmen activeert. Daarnaast stuurt Lane Keeping Aid de auto terug naar de eigen rijstrook als wordt gedetecteerd dat de auto onbedoeld de rijstrook verlaat. Beide assistentiesystemen zijn standaard op de Mondeo Titanium.

De opblaasbare veiligheidsgordels achterin, een wereldprimeur van Ford, maken hun Europese debuut in de geheel nieuwe Mondeo. Bij een ongeluk zet de gordel snel uit om de krachten van de botsing te verdelen over een lichaamsgebied dat vijfmaal groter is dan bij het gebruik van een gewone veiligheidsgordel.

Ford Mondeo
AutoCoach

Voorzieningen waarmee de Mondeo het comfort en het gemak voor bestuurders verder verhoogd zijn onder meer een elektrisch verstelbare stuurkolom met geheugenfunctie, multicontourstoelen met "Active Motion"-massagefunctie, een handsfree achterklep en een elektrisch verwarmbaar stuurwiel.

Via het SYNC 2-connectiviteitssysteem met spraaksturing en een kleurenaanraakscherm van 8 inch (20 cm) kunnen bestuurders het navigatie-, telefoon-, entertainment-, en klimaatsysteem bedienen met behulp van gewone spreektaal. Bestuurders kunnen zelfs een lijst van plaatselijke restaurants laten verschijnen door te zeggen: "Ik heb honger".

Met de MyKey-technologie kunnen Mondeo-eigenaren hun autosleutel programmeren. Gewoonlijk is die bedoeld voor jonge bestuurders. Met MyKey kunnen inkomende telefoongesprekken worden geblokkeerd, kan de topsnelheid worden gelimiteerd, kan worden voorkomen dat de bestuurdersassistentie- en veiligheidsvoorzieningen worden uitgeschakeld, kan het maximumvolume van het audiosysteem worden beperkt, en wordt audiosysteem geheel uitgeschakeld als bestuurder en passagiers geen veiligheidsgordels dragen.

Ford Mondeo

In het interieur vinden Mondeo-bestuurders een instrumentenpaneel met digitale en analoge instrumenten. Een slanke, naar de zijkanten doorlopende middenconsole zorgt voor een sportieve, cockpit-achtige uitstraling. De rug van de slim ontworpen voorstoelen is dunner dan gebruikelijk. Zo hebben de passagiers achterin meer beenruimte zonder dat dit ten koste gaat van het comfort van bestuurder en voorpassagier.

De Mondeo Trend is standaard onder meer voorzien van dual zone automatische airconditioning, elektrisch bedienbare portierramen rondom, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, een audiosysteem met 8 speakers, CD-speler en USB-aansluiting, Hill Start Assist, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels, MyKey, een met leder bekleed stuurwiel, statische bochtverlichting, en guide-me-home verlichting.

De Ford Mondeo Trend is direct vanaf de introductie verkrijgbaar in de volgende varianten:

Ford Mondeo
  • Mondeo Titanium Hybrid sedan 130 (177) €37.995,-
  • Mondeo Titanium 1.5 EcoBoost 6-bak 118 (160) €36.695,-
  • Mondeo Titanium 1.5 EcoBoost automaat 118 (160) €39.695,-
  • Mondeo Titanium 2.0 EcoBoost automaat 149 (203) €43.695,-
  • Mondeo Titanium 2.0 EcoBoost automaat 176 (240) €47.195,-
  • Mondeo Titanium 1.6 TDCi 6-bak 85 (115) €33.595,-
  • Mondeo Titanium 2.0 TDCi 6-bak 110 (150) €36.795,-
  • Mondeo Titanium 2.0 TDCi automaat 110 (150) €37.795,-
  • Mondeo Titanium 2.0 TDCi 6-bak 132 (180) €38.695,-
  • Mondeo Titanium 2.0 TDCi automaat 132 (180) €41.695,-

Ter gelegenheid van de introductie van de nieuwe Mondeo biedt Ford tot nader order voor de Titanium-varianten een First Edition pakket. Dit pakket bestaat uit de Adaptieve LED-verlichting, SYNC 2, het spraakgestuurde connectiviteitssysteem van Ford met een 8-inch touchscreen, DAB radio, een navigatiesysteem, een geavanceerde parkeerassistant met Park out Assist en een elektrisch bedienbare achterklep met handsfree bediening (alleen hatchback en wagon).

De prijs van dit pakket bedraagt voor de 4-deurs Mondeo Hybrid €1.595,- en voor de 5-deurs hatchback en wagon €1.995,-. Normaliter bedraagt de gezamenlijke productwaarde van deze opties €5.025,-.

De nieuwe Ford Mondeo is per direct te bestellen bij de Nederlandse Ford dealers en staat medio december in de showrooms. Medio oktober breidt Ford de Mondeo-line up verder uit met onder meer de 1.0 EcoBoost, de 2.0 TDCi AWD en een Ambiente basismodel, waarvan de prijzen en specificaties in een later stadium bekend worden gemaakt.

XLLease
Ford verlaagt prijs Mondeo Hybrid 2021Ford verlaagt prijs Mondeo Hybrid 2021
13 november 2020
Ford prijst vernieuwde Mondeo 2019Ford prijst vernieuwde Mondeo 2019
22 februari 2019
Ford verlaagt prijs Mondeo HybridFord verlaagt prijs Mondeo Hybrid
3 januari 2018
Ford onthult Mondeo VignaleFord onthult Mondeo Vignale
17 april 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum