18 februari 2004
 

Fiat

Twee wereldprimeurs bij Fiat tijdens Autosalon van Geneve

Autozine
18 februari 2004 | In de tweede helft van dit jaar lanceert Fiat een nieuwe generatie van zijn spraakmakende Multipla. De vormgeving met een wigvormige voorpartij en een breed en hoog gebouwd koetswerk, moet een grotere kopersgroep aanspreken. Tijdens de Salon van Geneve presenteert Fiat ook de Trepiuno designstudie. Met een lengte van 330 centimeter is de Italiaan zonder twijfel een van de kleinste automobielen op deze prestigieuze autotentoonstelling, maar hij kon wel eens de meeste toeschouwers trekken.
AutoCoach
Info

Net als de eerste generatie Multipla biedt ook de nieuwe uitvoering plaats aan zes personen (in twee rijen van drie) en dan blijft er nog bagageruimte over. Die is naar behoefte uit te bouwen van de standaard 430 liter tot 1,3 kubieke meter. De bodemplaat is geheel vlak. De schakelpook is niet op de vloer te vinden, maar staat voor het grijpen op het dashboard. De nieuwe generatie Multipla heeft nog steeds een handzaam formaat. Een van de belangrijkste troefkaarten van het huidige model. Hij is 4,09 meter lang en combineert zodoende de ruimte van een echte MPV met de lengtematen van een compact middenklasse model.

Fiat

Back to the future, zeggen de Italiaanse ontwerpers over hun nieuwste ontwerp. De Fiat Trepiuno is een ultramoderne reincarnatie van de mini´s van weleer. Vanzelfsprekend zijn zowel techniek als vormgeving amodern. Getuige onder andere de hightech koplampen en de bijzondere technologie die verwerkt is in de achterlichten. Het glazen Skydome dak verwijst op zijn beurt naar de canvas daken zoals die in vroegere supermini´s te vinden waren. De achterklep heeft een geintegreerde spoiler en loopt zo ver in het dak door dat er ondanks het kleine formaat van de auto toch een riante toegang tot de bagageruimte ontstaat.

De Fiat Trepiuno kan worden gebruikt met twee personen, drie personen of drie personen plus een extra passagier die dan wel wat minder ruimte tot zijn beschikking heeft. De zitkussens van de achterbank kunnen na aankomst op de bestemming worden gebruikt om de bagageruimte af te dekken.

Fiat
XLLease
2e Fiat 500 Hybrid voor de halve prijs2e Fiat 500 Hybrid voor de halve prijs
15 november 2021
Fiat 500 tijdelijk als ConnectFiat 500 tijdelijk als Connect
17 september 2021
Abarth introduceert 695 EsseesseAbarth introduceert 695 Esseesse
2 juli 2021
Fiat introduceert 500 YachtingFiat introduceert 500 Yachting
1 juli 2021