15 september 2004
 

Fiat

Fiat toont nieuwe versies van Stilo en Idea

Autozine
15 september 2004 | Tijdens de aankomende Salon van Parijs toont Fiat een aantal noviteiten. Het gaat dan over de Stilo Racing, de Stilo M. Schumacher en de Stilo Multi Wagon Uproad. Behalve met deze Stilo-varianten, maakt het Parijse publiek kennis met de Fiat Idea Style en de Idea 5Terre.

Een van de hoogtepunten op de Fiat-stand is de Fiat Stilo M. Schumacher, een speciale, gelimiteerde versie die als driedeurs verschijnt en is vernoemd naar zevenvoudig wereldkampioen Formule 1, Michael Schumacher. De Fiat Stilo M. Schumacher uitsluitend in de kleur Corsa Rood verkrijgbaar (nagenoeg identiek aan het bekende Ferrari rood) en is te herkennen aan de Zender-kit, met in kleur gespoten bumpers, zijskirts en achterspoiler. Af-fabriek wordt de Stilo M. Schumacher tevens voorzien van 17-inch lichtmetalen wielen, sportief getinte pedalen, ESP en Sky Window (lamellen schuif-kanteldak). Uiteraard ontbreekt het Schumacher-logo niet. Motorisch is de Stilo M. Schumacher verkrijgbaar met de 170 pk sterke 2.4 vijfcilinder benzine (van de Abarth-versies) en de 1,9 liter MultiJet common-rail turbodiesel viercilinder (140 pk).

Fiat

Eveneens sportief getint: de driedeurs Fiat Stilo Racing, die standaard onder andere wordt voorzien van metallic lak, 17-inch lichtmetalen wielen, sportpedalen, zijskirts en een achterspoiler. Achterop prijkt een Racing-logo. Leverbaar in combinatie met een viertal motoren: de 1.4 16V met handgeschakelde 6-bak (95 pk), de 1.6 16V (103 pk), 115 pk sterke 1.9 JTD common-rail turbodiesel en de 1,9 liter MultiJet 16V (140 pk) common-rail turbodiesel.

De Stilo Multi Wagon Uproad is meer gericht op avontuur en vrijetijd. De stationwagon is te herkennen aan o.a. de matzwarte accenten en 17-inch lichtmetalen wielen. De Stilo Multi Wagon Uproad is volgend jaar verkrijgbaar met twee dieselmotoren: de 115 pk sterke 1.9 JTD en de 140 pk sterke 1.9 MultiJet 16V.

Zo op het eerste oog verschilt de buitenkant van de Idea Style in niets van de reguliere Fiat Idea. Echter, schijn bedriegt aangezien de Style-variant is gespoten in een voor de Idea unieke kleurstelling (Pashmina Turquoise). Dankzij de toegepaste, nieuwe Xrallica-techniek behoudt de mica-lak zijn bijzondere, diepe glans. Verder wordt de Fiat Idea Style gekenmerkt door een interieur dat danig onder handen is genomen. De inzittenden van de Fiat Idea Style genieten onder andere van de nieuwe bekledingsstoffen en nappalederen bekleding.

Fiat

De Fiat Idea 5Terre, een showcar op basis van de Idea, combineert het karakter van een SUV met de innerlijke flexibiliteit van een MPV. Tevens verenigt de Idea 5Terre een elegant uiterlijk met het typisch robuuste voorkomen van een terreinbeul.

KwikFit
2e Fiat 500 Hybrid voor de halve prijs2e Fiat 500 Hybrid voor de halve prijs
15 november 2021
Fiat 500 tijdelijk als ConnectFiat 500 tijdelijk als Connect
17 september 2021
Abarth introduceert 695 EsseesseAbarth introduceert 695 Esseesse
2 juli 2021
Fiat introduceert 500 YachtingFiat introduceert 500 Yachting
1 juli 2021
 

Info